Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nieuw late night Roland Garros Journaal bij NOS

Medianieuws

NOS Sport doet van zondag 22 mei tot en met zondag 5 juni uitgebreid verslag van ’s werelds grootste graveltoernooi Roland Garros. In het nieuwe programma 'NOS Roland Garros Journaal' passeren de hoogtepunten van die dag de revue, aangevuld met interviews en reportages uit de Franse hoofdstad.

De presentatie van het late night programma, iedere werkdag rond de klok van kwart over elf op Nederland 3, is in handen van Henry Schut. Voormalig proftennisser John van Lottum fungeert als de vaste ‘sidekick’. Overdag zijn op Nederland 1 live tennisbeelden te zien uit Parijs, terwijl NOS Langs de Lijn op Radio 1 de flitsen verzorgt in de lopende programmering.

Het commentaar op radio en televisie komt afwisselend van de vaste ‘tennisstemmen’ Jan Roelfs, Marcella Mesker en Mark Brasser.

Het verslag van de vrouwenfinale op televisie en internet - zaterdag 4 juni - wordt verzorgd door Marcella Mesker. Jan Roelfs neemt bij deze gelegenheid het radiocommentaar voor zijn rekening. Een dag later, bij de finale van de mannen, zijn de rollen omgekeerd en neemt Jan Roelfs de honneurs op Nederland 1 en nos.nl waar. Mesker houdt op deze dag de luisteraars van Radio 1 op de hoogte. Jan Siemerink is in het finaleweekend co-commentator op Nederland 1. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen