Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Uw Vliegende Radiowereldreporter zag een nieuwe datingshow op zijn Mtv - deel 17

Columns

Gisteravond voor het eerst gezien op Mtv: het nieuwe dating programma. Je zou denken dat alle varianten - van serieus tot vernederend – zo langzamerhand wel de revue gepasseerd zijn, maar deze nieuwe variant vond ik erg hilarisch.

Sinds Carry Tefsen 'op goed geluk' begon met serieuze pogingen om sippe singles aan een leuke partner te helpen is er heel wat veranderd. Tegenwoordig gaat het daar niet meer om. We willen gewoon zien hoe anderen (net als wijzelf) afgaan tijdens dates. Blind Date (hier te zien op 'the WB50', en in Nederland volgens mij een blauwe maandag gepresenteerd door Fraukje de Both) was al wat gemener door flauwe cartoon tekstjes in beeld te plakken, maar MTV heeft nu bedacht dat je hier helemaal geen flauwe cartoons voor nodig hebt.

Voor bot commentaar kun je gewoon de 'vrienden' van de daters gebruiken. En voila, zo was het idee voor 'Taildaters' geboren. Het werkt als volgt. MTV cast wat knappe jongelui bij elkaar (voorlopig maak je alleen nog maar kans als je in Zuid Californie woont) en bedenkt leuke tv-koppeltjes. Let daarbij op het voorvoegsel 'tv-', want er wordt natuurlijk vooral aan de kijkcijfers gedacht, en niet of je elkaar echt leuk gaat vinden. Vervolgens wordt de kandidaten gevraagd of ze ook nog twee aantrekkelijke, 'beste' vrienden hebben. En als dat lukt, wordt je op een date gestuurd.

Anders dan bij andere dating programma's wordt echter niet vooral de date gevolgd, maar juist het commentaar van de vier (=2+2) beste vrienden, die in een busje samen het nieuwgevormde koppel op de voet volgt. Je voelt het al aankomen, die zogenaamde beste vrienden worden ook louter geselecteerd op mediageilheid en dus is het commentaar hilarisch. En erg makkelijk voor de echte 'couch potato'. Je hoeft namelijk zelf niet meer op te merken dat iemand zijn date aan het verkloten is, want dat doen zijn 'vrienden' wel.

Het commentaar zelf is uiteraard voorspelbaar. Gejuig als de partner waaraan het slachtoffer, sorry, de kandidaat gekoppeld wordt aantrekkelijk ('LEKKER WIJF!!!!!') is en genadeloos commentaar als dit niet zo is ('Deze date is gedoemd te mislukken! Hij is haar typ HELEmaal niet'). Verder weten de vrienden natuurlijk precies wat de kandidaat gaat en moet doen, het zijn per slot van rekening je 'beste' vrienden. Sterker nog, iedereen beweert dat de kandidaat alles op datinggebied van hem/haar geleerd heeft. Het zijn je 'beste' vrienden, toch?

Uiteraard is er ook enige interactiviteit geregeld in de vorm van 2 SMSjes die naar iedere kandidaat gestuurd kunnen worden. En die gaan in de trand van: 'Haal je hand door je haar als je dit een lekker ding vindt', of 'Tijd om te zoenen!!!!' Waarna uiteraard haarfijn geanalyseerd wordt hoe de tactiek naar de daadwerkelijke zoen (mis)lukt: 'Ja, hij gaat ervoor, oh nee, het lukt niet, toch wel, nee nog niet' etc.

Al met al vond ik het best vermakelijk. Vooral omdat dit programma nog geestdodender is dan de vorige datingprogramma's al waren. Ik hoefde zelf het commentaar niet meer te bedenken namelijk. Lachen was ook dat een van de twee dates ook echt HEEEEL slecht liep. Die twee hadden elkaar ECHT helemaal niks te vertellen. Direct na de 'ontmoeting' vielen ze al stil. Hahaa.

Het andere koppeltje wilde elkaar nog wel eens zien na de show. Dat liep een stuk beter, zeker toen ze in het bubbelbad gegooid waren. Nu ben ik een sukkel op datinggebied, maar ik vraag me altijd af hoe je in godsnaam iemand op een eerste date zover krijgt dat ze/(hij) met je mee een bubbelbad inrent........

Al met al hoef je niet meer op een echte leuke serieuze date te rekenen, maar als je aan een geinig persoon gekoppeld wordt, kun je er best een paar leuke dagen aan overhouden. Want na de date kom je er namelijk achter wat je vrienden over je geroepen hebben, en dan kom je ook nog op tv! Als dat niet meer genoeg is voor de moderne mediageile jeugd van tegenwoordig.

Nou ja, ik dacht, ik laat jullie ff weten waar ik zoals naar kijk op de tv. Sorry, ik bedoel, langs welke programma's ik zap als ik me verveel ;-)

Een vriendelijke groet,
Het was hier VEEL te warm (36 graden), maar het is gelukkig wat afgekoeld (25 graden),

Vriendelijke groet,
Jasper
.

Uw Vliegende Radiowereldreporter.

Gerelateerde Artikelen