Kies je favoriete radiostation

Dossiers

DAB- licenties Noorwegen verlengd

DAB

De Noorse mediaregulator Medietilsynet heeft de licenties voor Digital Audio Broadcasting (DAB) van vier commerciële radiostations verlengd. NRJ, P5 Bergen, Radio Norge en The Voice mogen hierdoor voorlopig digitaal via de ether blijven uitzenden. Het gaat overigens opnieuw om een tijdelijke verlenging.

DAB- licenties Noorwegen verlengd In juli 2010 kregen de vier radiostations al een licentie voor een jaar om uit te mogen zenden via DAB. Definitieve licenties konden nog niet worden uitgegeven, omdat de plannen met betrekking tot digitale radio nog besproken moesten worden in het parlement. Maar volgens de mediaregulator was dit echter een formaliteit en zou er niets er niets in de weg staan om de licenties over een jaar te verlengen.

Nu, een jaar later, heeft de regulator zich aan zijn woord gehouden en zijn de licenties verlengd. . NRJ, P5 Bergen, Radio Norge en The Voice mogen hierdoor tot en met 31 december 2012 uit blijven zenden via DAB.

Noorwegen heeft momenteel één landelijk multiplex en zeven regionale multiplexen. Op de regionale multiplexen zijn momenteel uitsluitend publieke radiostations te ontvangen. Momenteel heeft Medietilsynet een verdeelprocedure lopen voor een tweede landelijk multiplex.  Tot en met 19 augustus kunnen geïnteresseerde partijen zich melden bij de mediaregulator. Komend najaar zal een beslissing worden genomen over welke partij dit multiplex mag gaan exploiteren. [RS/RadioWereld.NL]

Gerelateerde Artikelen