Kies je favoriete radiostation

Dossiers

VK: Absolute Radio komt met 60’s & 70’s stations

DAB

Na de succesvolle lancering van de digitale themastations met muziek uit de jaren ’80, ’90 en ’00 komt de Engelse pop-rockzender Absolute Radio nu met stations met muziek uit de jaren ’60 en ’70. Absolute Radio 60s start op dinsdag 22 november, terwijl Absolute Radio 70s een week later van start gaat. Beide stations zijn via Digital Audio Broadcasting (DAB) en internet te beluisteren.

VK: Absolute Radio komt met 60’s & 70’s stations Het nieuws over de start van de nieuwe themakanalen van Absolute Radio komt amper een maand nadat eigenaar TIML besloot om het station toch niet te verkopen.

In april van dit jaar werd bekend dat Absolute Radio en de verschillende themakanalen in de verkoop stonden.

Maar doordat potentiële verkopers te weinig boden, werd de verkoop in eerste instantie in de ijskast gezet en korte tijd later zelfs geheel afgeblazen.

Absolute Radio 60s wordt ‘The Home of The Beatles, Stones and Motown’. Het station draait dan ook het beste van onder meer The Doors, Jimi Hendrix, The Who, The Beatles, Aretha Franklin, Elvis en The Kinks. Absolute Radio 60s zal in ongeveer een derde van het Verenigd Koninkrijk via DAB te ontvangen via lokale multiplexen in onder meer Londen, het noordwesten van Engeland, het noordoosten van Engeland, delen van Wales en delen van Schotland.

Als openingsstunt herenigt Absolute Radio het Pete Mitchell en Geoff Lloyd. Biede heren presenteerden samen enkele jaren de ochtendshow op Virgin Radio, de voorganger van Absolute Radio. In 2005 besloten Pete & Geoff echter een punt achter hun samenwerking te zetten.

Op Absolute Radio 60s gaat Mitchell de daguren tussen de ochtendshow van Christian O’Connell en de middagshow presenteren. De middagshow wordt overigens gepresenteerd door Chris Martin. Lloyd is in het weekend met de ‘Beatles Brunch’ te horen op de nieuwe zender.

Een week na de start van Absolute Radio 60s, namelijk op 29 november, gaat Absolute Radio 70s van start. Op de playlist staan artiesten als Rod Stewart, Stevie Wonder, Elton John, Marvin Gaye, Slade, T Rex, Jackson 5, Kate Bush, Blondie en David Bowie. Absolute Radio 70s zal via DAB alleen in Londen te beluisteren zijn.

Absolute Radio heeft radioveteraan Richard Skinner aangetrokken om een dagelijkse show te presenteren. Tot voor kort was Skinner nog op het alternatieve jongerennetwerk Xfm te horen. Daarnaast neemt ook Martyn Lee plaats achter de microfoon. Tijdens de ochtenduren wordt, net als op alle andere digitale stations, het programma van Christian O’Connell op Absolute Radio overgenomen.

Hoe Absolute Radio de nieuwe stations technisch gaat inpassen op de verschillende multiplexen is nog niet bekend. Mogelijk moet zusterstation Absolute Radio Classic Rock ruimte inleveren.

Een deejay die overigens niet op de verschillende themakanalen te horen zal zijn is Iain Lee. Tot voor kort was hij nog elke avond vanaf 23 uur te horen op Absolute Radio, maar Lee heeft besloten om het station te verlaten. Voorlopig neemt weekenddeejay Pete Donaldson de honneurs waar. [RS/RadioWereld.NL]

Gerelateerde Artikelen