Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Duitsland: Sunshine Live alsnog via DAB+

DAB

De dancezender Sunshine Live gaat in Duitsland alsnog via DAB+ uitzenden. Regiocast gaat het programma vanaf 1 november doorgeven via de landelijke multiplex. Het was de bedoeling dat Regiocast met een eigen zender genaamd Remix Radio zou beginnen, maar deze plannen zijn van de baan.

Duitsland: Sunshine Live alsnog via DAB+ Sunshine Live is momenteel in delen van Hessen, Baden-Würtemberg, Beieren en Rijnland-Palts via FM te ontvangen. Ook heeft het station een zwakke FM-zender ten noorden van Berlijn.

Daarnaast is Sunshine Live landelijk via de kabel te beluisteren. Het station brengt uitsluitend elektronische dance. Overdag zijn er gepresenteerde programma’s en worden er hoofdzakelijk losse nummers gedraaid. In de namiddag en avond zijn overwegend mixen te horen.

Helaas wordt het programma van Sunshine Live ‘s middags hinderlijk onderbroken voor belspelletjes. Minuten lang worden luisteraars tijdens ‘Speedgaming’ opgeroepen om te bellen naar de studio, waardoor ze kans maken op een geldbedrag.

Sinds 1 augustus heeft Duitsland landelijke radio via DAB. Via 27 zenders zijn inmiddels 12 publieke en commerciële radiostations in bijna alle grote steden te ontvangen. De landelijke multiplex zendt in Duitsland op drie verschillende kanalen uit. In het zuidwesten van Duitsland wordt uitgezonden op kanaal 5A, in het noordoosten langs de Poolse grens op kanaal 11B (nog niet in gebruik) en in de rest van het land op kanaal 5C.

Regiocast verwierf de rechten om drie radiostations te mogen uitzenden via de landelijke multiplex. Dit zijn de voetbalzender 90elf, het boekenprogramma Litera en de dancezender Remix Radio. Eind juli werd al duidelijk dat Litera er (voorlopig) niet gaat komen. In plaats hiervan wordt de pop-rockzender Radio Bob uitgezonden. Geruchten gingen ook dat Remix Radio er niet zou komen dat hiervoor in de plaats Sunshine Live uitgezonden zou gaan worden. Regiocast gaf echter aan gewoon te willen starten met Remix Radio. De startdatum was echter nog onbekend.

Afgelopen week staken opnieuw de geruchten op dat Sunshine Live landelijk via DAB+ zou gaan uitzenden. De regionale mediaraden van Duitsland gaven Regiocast namelijk officieel toestemming om niet alleen Radio Bob, maar ook Sunshine Live te mogen uitzenden via DAB+.

Maandag kwam Regiocast alsnog met de bevestiging naar buiten. Remix Radio gaat niet door. In plaats hiervan wordt vanaf 1 september Sunshine Live uitgezonden. Met het toevoegen van de dancezender hoopt Regiocast DAB+ een verdere boost te geven. Met een slordige 200.000 fans op Facebook is Sunshine Live een instituut onder de dance liefhebbers in Duitsland. [RS/RadioWereld.NL]

Gerelateerde Artikelen