Zoek
Sluit dit zoekvak.

Radio 538 wil klassiek kavel

Radio 538 wil het nog onverdeelde FM-kavel, kavel A08. De zender wil hierop een klassiek station starten. Kavel 8 was bedoeld voor een klassieke zender maar de enige aanvrager hiervoor, Classic FM, is eigendom van Sky Radio. Aangezien Sky al twee FM-kavels had gekregen, mocht kavel A08 niet meer naar Classic FM gaan.

Radio 538 wil nu zelf een klassiek station opzetten en daarmee via de frequenties uit het onverdeelde kavel gaan uitzenden. Het gaat hier onder andere om 90.7 FM in Midden-Nederland.

Lex Harding van Radio 538: “Radio 538 is van oordeel dat het heel wel mogelijk is om, naast onze bestaande zender, een klassieke zender economisch rendabel te exploiteren en zou graag voor die optie in aanmerking komen. Daarmee zou recht gedaan worden aan de wens van het publiek om over een populair klassiek aanbod te beschikken, naast het aanbod van de publieke zender Radio 4.”

Volgende week vergadert de Tweede Kamer over wat te doen met de overdeelde frequenties. Niet alleen kavel A08 is op de plank blijven liggen; ook verschillende regionale FM-frequenties en AM-frequenties hebben geen nieuwe eigenaar.[MVD]