Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Duitsland: SWR3 geeft DAB+ontvangers weg

DAB

SWR3, de publieke popzender voor Zuidwest-Duitsland, geeft de komende twee weken ruim 100 DAB+ontvangers weg aan zijn luisteraars. Het station wil hiermee digitale etherradio onder de aandacht brengen bij zijn luisteraars. Daarom worden tot en met 17 februari dagelijks vijf ontvangers weggegeven.

Al enige jaren is SWR3 in delen van Baden-Württemberg en Rijnland-Palts via Digital Audio Broadcasting (DAB) te ontvangen. Sinds kort is het station omgeschakeld naar de moderne standaard DAB+ en is het ontvangstgebied uitgebreid. Ook worden nu aanvullende diensten in de vorm van weer- en filekaarten aangeboden, alsmede het laatste nieuws en welke plaat er momenteel draait.


Om dit onder de aandacht te brengen van de luisteraars en om DAB+ te promoten geeft het station ruim 100 ontvangers weg. Vijf keer per dag maken luisteraars kans op deze prijs. Om 7 uur, 9 uur, 11 uur, 14 uur en 16 uur zet SWR3 een collage van album covers op de website. Op één van deze covers staat een eland, de mascotte van SWR3, afgebeeld. Luisteraars krijgen vervolgens 20 minuten de tijd om door te geven op welke cover deze eland staat. Uit alle goede inzendingen trekt het station steeds een winnaar.


ERF Pop
De christelijke zender ERF Plus, voorheen ERF Radio, wil op korte termijn alsnog starten met een tweede station via de landelijke multiplex in Duitsland. Dit meldt de website Teltarif. Naast ERF Plus wordt dan ook ERF Pop uitgezonden. Omdat de ERF te weinig capaciteit heeft voor twee radiostations, zullen beide stations in mono gaan uitzenden.


Het was eigenlijk de bedoeling dat ERF Pop al in augustus vorig jaar zou gaan uitzenden via het landelijke multiplex, maar nog steeds wordt op toestemming van de verschillende regionale mediaraden gewacht. ERF Pop is al wel via internet te beluisteren. [RS/Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen