Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Uw Vliegende Radiowereldreporter in de niet zo United States

Columns

Zondagavond ff naar de Emmy uitreiking gekeken. Maar niet te lang. Want het was saai. Best vreemd voor een show die al twee keer is uitgesteld. Je zou verwachten dat ze extra willen spetteren. Maar nee.

De stijl was sober, want het moest nog allemaal ingetogen omdat er hier en daar iemand overlijdt aan miltvuur. Raar hoor, er vallen dagelijks tientallen doden in het verkeer, maar daar maakt niemand zich druk over. En dan heb ik het nog niet over de onschuldige Afganen, die per ongeluk worden overhoopgeknald.

Het was vooral saai omdat een bijzonder groot aantal sterren het de moeite niet meer vond om zijn of haar exemplaar op te komen halen. Ik zag een stukje waar drie Emmy's op rij niet uitgereikt konden worden omdat de ster in kwestie niet was komen opdagen.

Met name de sterren die niet aan de westkust van de VS wonen kwamen niet opdagen. De show kwam namelijk vanuit Californie. De andere sterren hadden geen zin meer om een derde keer te komen. Of waren gewoonweg te bang om te vliegen. Mooi symbool voor je land hoor. Komt lekker United over.

De show werd geopend met 'America the Beautifull' gezongen door een enorm koor schattige kindertjes. De finale kwam uit de hoge hoed van Barbara Streisand, die ‘You’ll never walk alone’ zong. Ze had dan ook wel een Emmy gewonnen ergens (ff zoeken, outstanding individual performance in a variety or music program, jaja, een hele eer), maar die had ze ook niet opgehaald omdat het een verrassing was dat ze ging optreden. Wel allemaal lekker patriottisch, zoals ze dat hier noemen. Ok, maar als dit patriottisme is, dan zijn de sterren die niet kwamen opdagen gewoon lui of laf. En zeker niet United.

Het enige leuke was wel het optreden van Ellen DeGeneres, die in een Bjorkjurk de show stal. Zij was wel gewoon grappig en dat is maar goed ook, want als inwoner word je hier gek gemaakt met allerlei doomsernario's omtrent de verspreiding van miltvuur. Sip hoor. Zelf mijn favoriete strip op internet User Friendly klaagt erover. Bekijk de stripjes van 30 en 31 oktober en 4 november maar. Als je de rest ook gaat lezen, vergeet dan niet dat je slachtoffer bent geworden van het productiviteitsvirus van User Friendly en zet een van deze banners (onderaan) op je site.

Even snel een overzichtje van de Emmy's die ik wel leuk vond (ik noem alleen de naam van het programma):

Best drama, supporting actor and actress drama, director: The West Wing (NBC)
Best comedy: Sex and te City (HBO)
Best actor, actress and writer drama: Sopranos (HBO)
Best actor comedy: Will&Grace (NBC)
Best actress and supporting actress Comedy: Everybody loves Raymond (CBS)
Best variety, music or comedy series: Late show with Dave Letterman (CBS)
En leuk voor ons Nederlanders, best miniseries: Anne Frank (ABC)
Best supporting actor: Ally McBeal (FOX)

Dit lijstje is zeker niet compleet overigens. De complete lijst vind je op de Emmy's site . Lachen hoor, om al die categorieen te lezen. Wat dacht je van: outstanding non-fiction program (special class) (Area Award). Enfin, bekijk ze daar maar. Let trouwens ook even op het politiek correcte woord ‘outstanding’. Niet 'best', nee ‘outstanding’.

Dan nog kort iets anders, iemand meelde me en vroeg wat de radiostations hier in de Washington area zoal doen en deden aan alle ophef hiero. Nou, eerlijk gezegd luister ik nog niet al te veel
radio omdat mijn radio simpelweg nog niet is aangekomen, maar op verzoek heb ik ff goed opgelet in de auto, waar ik luister naar Z104 en Mix 107.3 (drie keer raden op welke frequentie die zitten).

Op Z104 www.thez.com zweert iedere ochtend een klas haar trouw aan de vlag (een oud gebruik hier) en de uurjingle van Mix107.3 is ook wel aardig: PROUDLY broadcating from the CAPItal of the FREE WORLD, THIS is WQABCD (of zo) Mix one oo seven point three, the best mix of the 80's, 90's and now, LIVE FROM WASHINGTON, DC! (denk hier een lekkere vette stem bij en nadruk op de hoofdletters en geef toe dat het een fijne jingle is).

Qua commentaar van de DJ’s is er niet veel. Het zijn echte muziekstations en er wordt weinig gebabbeld. Behalve in de ochtendshows, en daar gaat het op Edwin Evers niveau over de dingen. Niet al te diepgravend dus. Hoeft van mij ook niet overigens. Al dat gegraaf doen de nieuwsstations wel. Helaas. Hield het maar eens op.

Jasper.
vrr@radiowereld.net

Gerelateerde Artikelen