Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Arrow - 2004

Arrow 2004

Op 29 oktober 2004 is Radio.NL op bezoek geweest bij Arrow. Arrow is gevestigd in een mooi pand aan het Plein in Den Haag. Vanuit deze locatie worden de uitzendingen verzorgd van twee commerciële radiostations.

Dit zijn ‘Arrow Classic Rock, landelijk te ontvangen via de kabel en middengolf AM 675.

Daarnaast ‘Arrow 90.7 FM’, te ontvangen in bijna heel Nederland via de ether en een groeiend aantal kabelaansluitingen, nu al meer dan 60%.

Welkom

Arrow 2004


Wie goed op het Plein naar boven kijkt ontdekt al gauw de neon-logo's van Arrow.

     

The Boss

Arrow 2004

Ad Ossendrijver, directeur van Arrow Media Group, verricht zijn werkzaamheden vanaf deze werkplek. Nauwgezet houdt hij alles in de gaten. Naast zijn liefde voor de radio is Ad ook jazz-drummer geweest. Zijn werk verricht hij met hart en ziel, zakelijk met een gezond portie verstand en Haagse Bluf.

Naast het muzikale format vindt Ad ook de informatievoorziening naar de luisteraar toe erg belangrijk. Daarom worden via beide Arrow-zenders uitgebreide nieuwsbulletins uitgezonden en brengt Arrow 90.7 FM ook uitgebreid financieel nieuws. .

Ontvangstruimte

Arrow 2004

Het schitterende pand aan het Haagse Plein straalt efficiëntie uit: zo blijkt de rustieke ontvangstruimte ook de plek waar de lunch genuttigd wordt. En de Classic Rock-muziek komt je bijna tegemoet uit de fraaie Abri...

Sales & Marketing

Arrow 2004

De Sales-, Marketing- en Traffic-mensen van Arrow gaan tijdens ons bezoek gewoon door met hun werkzaamheden om de reclameblokken te vullen. In aantal zijn ze misschien wel met minder dan bij andere stations, maar in aantal radiojaren winnen ze het waarschijnlijk van de meeste stations.

Redactie

Arrow 2004

In de redactieruimte wordt het voorbereidende werk gedaan voor de uitzendingen en wordt ook bv. de arrow-site, www.arrow.nl, gevuld.

Zoals op iedere redactie, veel papierwerk op de bureau's. De telefoon staat niet stil bij Arrow.

Studio

Arrow 2004

Op de bovenste etage van het pand bevinden zich de studio's van de commerciële radiozenders. Hier worden de nummers uitgezocht en uitermate zorgvuldig aan elkaar gezet. Links de Rock-tafel, rechttegenover de Jazz-tafel. Rechts een productie-unit.

Zolang er door de Arrow-heads wordt afgesproken wie er op dat moment 'herrie mag maken' is er het goed toeven.

Studio 2

Arrow 2004

Met behulp van moderne apparatuur wordt er voor gezorgd dat programma's op professionele wijze de luisteraars bereiken.

De tweede productie-unit en de DJ-set voor o.a. het programma van DJ Maestro, de jazzy DJ op Arrow 90.7 FM, iedere dinsdag 21.00 - 22.00 uur.

Einde

Arrow 2004

Een ervaring rijker en een ontmoeting met een zeer gedreven radiomaker keren we huiswaarts. In de auto klinkt het geluid van Arrow op de AM 675.