Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Zwitserland: 3 miljoen DAB+ontvangers verkocht

In Zwitserland gaat de opmars van DAB+ gestaag door. Deze maand werd een nieuwe mijlpaal behaald en ging de 3 miljoenste DAB+ontvanger over de toonbank. Pas twee jaar geleden verliet de 2 miljoenste ontvanger de winkel.

Steeds meer lokale en internetstations testen met DAB+

Het aantal lokale radiostations en internetzenders dat test met DAB+ groeit gestaag. Ook de afgelopen weken zijn er nieuwe initiatieven gestart en zenders toegevoegd aan bestaande DAB+netten. Radio.NL zet daarom alle wijzigingen op een rij.

Italië: Steeds meer lokale en regionale stations via DAB+

Steeds meer lokale en regionale commerciële radiostations in Italië starten met uitzenden via DAB+. De afgelopen weken zijn er nieuwe multiplexen in Toscane en Sardinië gelanceerd. Daarnaast heeft mediaregulator Agcom de kanalen voor alle 39...

Minister onderzoekt herindeling regionale DAB+netten

Minister kamp van Economische Zaken onderzoekt of de regionale DAB+netten in Nederland anders kan worden ingedeeld. Dit schrijft Kamp in een brief aan de kamer. Een herindeling zit er echter op korte termijn niet in.

Twee partijen voor exploitatie DAB+ in Oostenrijk

Er hebben zich twee partijen gemeld voor de exploitatie van DAB+netten in Oostenrijk. Zenderexploitant ORS wil een landelijke net met vooralsnog 11 radiostations gaan uitrollen, terwijl Radio Technical Center een regionaal netwerk in de regio...