Kies je favoriete radiostation

Dossiers

FAQ (Frequently Asked Question's)

FAQ

Op deze pagina staat een overzicht van de meeste gestelde vragen aan Radio.NL. Heft u zelf ook een vraag die hier niet beantwoord wordt, e-mail deze dan naar Radio.NL. U krijgt dan zo spoedig mogelijk een reactie.

- Heeft Radio een eigen RSS feed?
Radio.NL heeft vanaf maart 2004 een eigen RSS feed. Meer informatie hierover lees u hier.

- Als ik informatie wil doorgeven hoe werkt dat. Kan dit ook anoniem?
Informatie ontvangen we graag! Op onze site staat een formulier waarin je informatie, eventueel anoniem, kunt doorgeven.

- Ik kan niet luisteren naar een radiostation?
Luisteren via het internet naar een radiostation kan alleen als je een player hebt geinstaleerd. Bijvoorbeeld iTunes, wimamp of een mediaplayer.

Soms werkt een link niet meer. Het kan zijn dat de link niet meer correct werkt omdat het radiostation de link heeft veranderd. Radio.NL probeert elke link uptodate te houden.

Het is ook mogelijk u Zone-alarm heeft geinstaleerd of een andere firewall. Bij bedrijven wil een NAT server nog weleens problemen veroorzaken.

Het is ook mogelijk dat een link (Windows Media Player) niet werkt omdat "mms://" niet gekoppeld is aan de windows media speler, zoals http:// dat aan een browser is. Een mogelijke oplossing: installeer de windows media player overnieuw, er zit een fout in de configuratie van de client.

- Stoort uw radio?
Heeft u last van storing op het ontvangst van uw radio thuis of in de auto, surf dan naar de website van het Agentschap Telecom.

- Ik moet voor school weten wat een radiocommercial kost.
Kunt u mij helpen?

Informatie over adverteren op de radio vindt u bijvoorbeeld op www.onemediasales.nl.

- Kan ik een plaat aanvragen?
Nee, Radio.NL is geen echt radiostation. Als je een plaat wil aanvragen kun je dat doen via het radiostation zelf.

- Er staat een verkeerde link op jullie site. Kan ik een (correcte) link doorgeven?
Ja dit kan via deze link.

- U wilt een banner van Radio.NL op u eigen site zetten?
Ook dit is mogelijk, je vind deze banner hier.

- Podcast
Podcast links kun je copieren in je podcastprogramma om te luisteren. Voorlopig houden we op Radio.NL alleen nog maar podcasts van radioprogramma's bij die op de nationale radio te horen zijn. We hopen binnenkort meer aan te kunnen bieden. Mocht uw podcast er niet tussen staan, stuur dan een e-mailtje naar Jasper. Wij zetten dan uw link zo spoedig mogelijk ertussen.

- Hoelang bestaat Radio.NL al?
Radio.NL vierde in november 2012 haar 16 jarig bestaan. In de afgelopen jaren is er al erg veel geschreven over Radio.NL, hier lees je hoe de pers over ons schrijft.

- Heeft u een nieuwsbrief?
Niet meer. Radio.NL had vanaf 2003 een gratis nieuwsbrief. De nieuwsbrief werd tot 2012 elke dag verstuurd.

- Er staat een fout op jullie site! Wat kan ik doen?
Deze site wordt door mensen gemaakt, en die maken helaas wel eens fouten. Heb jij een fout gevonden? Laat ons het even weten via e-mail of via ons reactieformulier. Dan kunnen wij de fout verbeteren.

- Wat zijn jullie doelstellingen?
Wij willen onze lezers zo goed, volledig en betrouwbaar mogelijk informeren over alle ontwikkelingen op het gebied van Radio, TV en andere media. Dit willen we doen op een site die snel, betrouwbaar en gebruiksvriendelijk is. Radio en TV zijn beide prachtige media, en daarom schrijven we er over.

- Ik heb een klacht over jullie site.
Wij stellen het zeer op prijs als je die klacht even doormailde naar ons. Vergeet je klacht niet te onderbouwen; dan hebben wij er wat aan en kunnen wij er wat mee. Wij kunnen het natuurlijk niet iedereen naar de zin maken (sommige mensen willen bijvoorbeeld alleen maar over Radio lezen, en anderen alleen maar over TV), maar we proberen het wel.

- Hoe wordt Radio.NL gemaakt?
Radio.NL wordt gemaakt en bijgehouden door een groepje gedreven vrijwilligers. Aangezien een mediasite niet voldoende geld oplevert om mensen in dienst te nemen, steunen we op onze grote groep vrijwilligers die, in totaal, enkele tientallen uren per week in de site steken.

- Mediaroddels.nl
Roddelen via de Mediaroddels kan helaas niet meer. Met ingang van 1 augustus 2001 is het forum Mediaroddels.nl gesloten. In dit forum was het mogelijk voor bezoekers van deze website om te discusseren over allerlei zaken die in de media spelen. De makers van Radio.NL hebben het forum gesloten omdat men dreigde met juridische stappen als Radio.NL doorging met de Mediaroddels. Lees hier het persbericht van de Radio.NL.

- Ik moet een werkstuk maken over Radio of TV.
Kunnen jullie mij helpen?

Wij kunnen je niet helpen om een werkstuk te maken. De publieke omroepen hebben echter wel een internetsite waar je verder kunt kijken. Als je echt een specifieke vraag hebt, kun je contact met ons opnemen, maar wij kunnen niet garanderen dat we je ook daadwerkelijk kunnen helpen. We kunnen het natuurlijk wel proberen.

- Heeft u nog vragen?
Laat het ons weten via deze pagina.