Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Live38 - 2004

Live38 2004

Donderdag 23 december 2004 sloot Radio 538 feestelijk het jaar af met een speciale kersteditie van Live38 On Tour. De voorgaande jaren werd dit altijd grootschalig gevierd, maar dit jaar had Radio 538 voor een andere opzet gekozen. Eerder dat jaar had 538 met kleinschalige “On Tour” edities van Live38 geëxperimenteerd, waarbij kaartjes niet te koop waren, maar werden weggegeven via de radio.

Ook voor de kersteditie van Live38 On Tour had 538 voor deze opzet gekozen. En dus reisden een paar honderd luisteraars, zaken- en persrelaties af naar de hoofdstad van Nederland, waar de Hotel Arena geheel in kerstsfeer was gehuld.

Aangekomen bij de ingang, stond er een waar winterfestijn op ons te wachten. Radio 538 had de ingang met echte sneeuw bedekt. Om het toch weer wat warmer te krijgen, stonden er vuurkorven opgesteld en stonden een aantal kerstvrouwtjes de gasten al op te wachten.

Met optredens van onder andere Boris, Lange Frans, Lois Lane, Edsilia en Xander zou er die avond genoeg “music” en “entertainment” zijn. Rede genoeg voor Erik “100.7” de Zwart om zijn bedrijfs limo pal voor de ingang van het Hotel te parkeren. Binnen was Jens Timmermans al druk bezig met het opwarmen van het publiek met de bekende dancehits van 538.

Live38 OnTour 2

Live38 2004

Opening
Om 23 uur begon het spektakel dan ook echt. Jeroen Nieuwenhuize had de eer om te mogen openen. Hij ging overigens niet zingen, maar overhandigde een check van ruim 20.000 Euro aan Ilco van der Linde van Dance4Life. Dit waren de opbrengsten van de 538 Limo veiling van een paar weken geleden.


Samen met de Evers Slaat Door band mochten Ferry van Leeuwen en Maxime de spits afbijten met populaire kerstliedjes. Ferry is bekend van onder andere De Memories Band en de band van Marco Borsato. Maxime deed in 1996 samen met Franklin Brown mee aan het songfestival. Daarnaast leende ze haar stem aan diverse muziekprojecten zoals Stuart (Free, let it be).

 

Live38 OnTour 3

Live38 2004

De artiesten / sfeer
De avond ademde kerst en zo volgden bekende artiesten met covers en kerstnummers. Het was goed te zien hoe de artiesten er ook zichtbaar van genoten.

Boris was verreweg de favoriet bij het (vrouwelijke deel) van het publiek. Lange Frans (zonder Baas B, want die genoot van een skivakantie) trad ook op samen met Ninthe, de zangeres die ook in “Zinloos” te horen is. Deze dame zong zelf nog een prachtig nummer van Alicia Keys, waarvan het overgrote deel van het publiek spontaan kippenvel kreeg.

Live38 OnTour 4

Live38 2004


Een keur aan andere artiesten zoals Lois Lane, Edsilia en Xander volgden. Het publiek genoot, des te meer omdat de drank ook voor iedereen gratis was.

 

Live38 OnTour 5

Live38 2004

Afsluiting
Kort voor het laatste optreden, waarbij alle artiesten samen “Do they know it’s christmastime” zongen, werd Hotel Arena ook binnen met een wit laagje (kunst)sneeuw bedekt.

Om een uur of 1 was het officiële gedeelte (lees: optredens) voorbij, maar het feest ging nog verder tot in de vroege uurtjes.

Radio 538 sloot een reeks van intieme miniconcerten in 2004 op een gepaste wijze af. Met veel gezelligheid en een goede sfeer bracht het de mensen in de zaal en thuis voor de radio in de ultieme kerststemming.

Inmiddels heeft Radio 538 al bekend gemaakt dat het ook dit jaar (2005) door zal gaan met “Live38 On Tour”.

Bekijk hier de overige reportages van: 'Op bezoek bij:'