Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Radioring - 2012

Radioring 2012

Het programma Effe Ekdom (3FM) heeft de AVRO Gouden RadioRing op 15 november 2012 in de wacht gesleept. De prijs werd uitgereikt door Frits Spits tijdens het RadioGala in Hilversum. Voor de Gouden RadioRing waren ook De Avondploeg (Slam FM) en Het Foute Uur (Q- Music) genomineerd.

Naast de AVRO Gouden RadioRing won Gerard Ekdom (3FM) ook de Zilveren RadioSter Man. Hij wist Edwin Evers (Radio 538) en Jeroen van Inkel (Q-music) achter zich te laten. "Fantastisch, dit kan toch niet waar zijn allemaal", reageerde Ekdom.

Voor Ekdom de Gouden Radioring kreeg was hij al op zoek naar een nieuwe ring. Gerard Ekdom: “Heel bijzonder om van mijn voorbeelden Jeroen en Edwin te winnen; ik zou de award wel doormidden willen breken en hen beiden de helft geven”.

AVRO’s mediadirecteur Peter Lubbers: “Dit is echt Gerards jaar; hij won in oktober al de Televizier Talent Award en nu ook deze twee radiopublieksprijzen. De kijkers en luisteraars hebben hun waardering voor Gerard duidelijk uitgesproken en hem rijkelijk beloond. Wij zijn daar bij de AVRO ongelooflijk trots op.

Zilveren RadioSter Vrouw
Bij de vrouwen viel Kristel van Eijk (Q-music) in de prijzen. Zij won de Zilveren RadioSter Vrouw. Claudia de Breij, (VARA, 3FM) en Roosmarijn Reijmer, (VPRO, 3FM) zagen de prijs aan hun neus voorbij gaan. Van Eijk: "Fantastisch om op deze manier het vertrouwen van de luisteraar te krijgen."

Het hoogtepunt van de avond was overigens niet te zien op 101.tv. Op het moment suprême van de uitreiking van de Gouden RadioRing werd de uitzending op 101.tv afgebroken voor een ander programma. De uitreiking was nog wel te volgen via internet.

Beste radiozender
Radio 1 is uitgeroepen tot beste zender van 2012. De publieke nieuwszender won een Marconi Award voor 'Beste Zender'. Naast Radio 1 waren ook Skyradio en Slam FM genomineerd.  "De twee jaar geleden ingezette programmering op Radio 1 werpt nu vruchten af. De luisteraar weet de nieuwe shows te vinden en heeft de meeste titels omarmd", zo meldt het juryrapport

Aanstormend Talent
Barend en Wijnand (NCRV, 3FM) hebben ook een Marconi Award in de wacht gesleept. Zij kregen de award in de categorie 'Aanstormend Talent'. Naast Barend en Wijnand waren in deze categorie Vincent Gerhardt (NTR, Radio 6 Soul & Jazz) en Wietze de Jager (Q-Music) genomineerd.

De jury schrijft over het duo: “Barend en Wijnand vullen elkaar aan, dragen het programma echt samen en tillen elkaar daarmee naar een hoger niveau. Ze zijn het regelmatig met elkaar oneens en durven dit ook ongenuanceerd tegen elkaar te zeggen. Dat maakt hun programma onvoorspelbaar en spannend."

Marconi Oeuvre Award
Eerder werd al bekend dat de Marconi Oeuvre Award 2012 naar  Felix Meurders gaat. Hij heeft de prijs donderdagavond tijdens het gala in ontvangst genomen.

Jaarlijks gala met prijzen
Op het RadioGala werden de Marconi Awards uitgereikt. Naast de Oeuvre Award waren er de vakjuryprijzen voor ‘Aanstormend Talent’ en voor ‘Beste zender’. De uitreiking van de Marconi Awards werd gecombineerd met de publieksprijzen voor radio: de Gouden RadioRing en de Zilveren RadioSterren. [Radio.NL]

Radioring 2012

Radioring 2012

Radioring 2012

Radioring 2012

Radioring 2012

Radioring 2012

Radioring 2012

Radioring 2012

Radioring 2012

Radioring 2012

Radioring 2012

Radioring 2012

Radioring 2012

Radioring 2012

Radioring

Radioring 2012

Radioring

Radioring 2012

Radioring 2012

Radioring 2012

Radioring 2012

Radioring 2012

Fotocredits: Michel Schnater/Avro/Radio.NL