Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Skyradio - 2001

Skyradio Radio.nl Prijsvraag 2001

De RadioWereld heeft van 15 tot en met 21 oktober 2001 via een reclamecampagne op alle commerciele regionale radiostations in Nederland een radiocommercial laten horen.

Alle radiostations "Keizerstad, CityFM, Happy Radio, HotRadio, Radio 8FM, Radio limburg, Rebecca Radio, Stadsradio Denhaag en Rotterdam, SunFM en System FM" hebben van maandag tot en zondag ruim 600 keer een commercial van 30 seconden uitgezonden. Iedereen die de commercial heeft gehoord, kon dat laten weten via een prijsvraag aan de RadioWereld. De winnaars kregen een rondleiding bij Sky Radio.

Skyradio 02

Skyradio Radio.nl Prijsvraag 2001

Op vrijdagavond is het normaal gesproken druk in het studiocomplex van Skyradio in Naarden; het personeel sluit dan altijd de week af met een borrel. Alleen op deze avond waren er ook een paar mensen bij die niet bij Skyradio werken.

Edwin Hoegen, Wouter Kooiman en Marcel Bak mochten een keer achter de schermen kijken bij het best beluisterde radiostation van Nederland omdat ze de commercial-wedstrijd op RadioWereld hebben gewonnen.

Wie kon vertellen waar en wanneer er een commercial van RadioWereld op de radio te horen was kon dit doorgeven. Uit de vele reacties kwamen drie namen die met een vriend of vriendin een exclusieve rondleiding kregen bij Skyradio. Toen de prijswinnaars bij het studiocomplex van Skyradio aankwamen stonden Carlo de Boer (Commercieel Directeur) en Cathelijne Nijssen (PR & Communicatie) al te wachten.

 

Skyradio 03

Skyradio Radio.nl Prijsvraag 2001

Carlo en Cathelijne namen de winnaars direct mee naar de grote studio waarvandaan de muziek, commercials en nieuws wordt uitgezonden. Aangezien het een paar minuten voor zeven was konden Edwin, Wouter en Marcel zien hoe nieuwslezer Theo het nieuws opnam voor Radio 538 en live presenteerde voor Skyradio.

Daarna legde Carlo precies uit hoe de signalen vanuit de studio op de radio komen. Ook verteld ehij onder andere wat voor een computersysteem wordt gebruikt wordt. Daarnaast beantwoorde een technicus van Skyradio en Classic FM de vele specifieke vragen van de winnaars. Daarna ging de tour verder.

 

Skyradio 04

Skyradio Radio.nl Prijsvraag 2001

De tour ging verder naar de eerste verdieping en daar zitten diverse afdelingen waaronder sales en marketing. Dagelijks zijn daar tientallen mensen bezig om het product Skyradio nog beter en bekender te maken.

Om een beeld te geven; elke plaat die op Skyradio voorbij komt is onderzocht en heeft een rapportcijfer. Skyradio is ook mede aandeelhouder van Classic FM en daarom is de sales en marketing ook druk met dit klassieke station.

 

Skyradio 05

Skyradio Radio.nl Prijsvraag 2001

Na veel buro's, stoelen, planten en papieren kregen de winnaars van de prijsvraag van Radiowereld de productiestudio te zien. Hier worden onder andere radiocommercials gemaakt en andere technische werkzaamheden gedaan voor Skyradio en Classic FM.

 

Skyradio 06

Skyradio Radio.nl Prijsvraag 2001

Carlo de Boer legde daar ook uit dat Skyradio niet alleen in Nederland actief is maar ook in het buitenland. In Denemarken en binnenkort ook in Duitsland is er een Skyradio te horen.

Vooral in Denemarken is Skyradio populair. Daar heeft de Deense versie zelfs het populaire NRJ verslagen qua luistercijfers.
Nadat de winnaars nog even konden kijken in de studio van Classic FM en op de nieuwsredactie was het tijd voor een hapje en drankje in de kantine met bar!!!. Uiteindelijk kreeg iedereen een Skyradio goodiebag mee naar huis. [E/M]