Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Studio Brussel - 2006

Studio Brussel Leuven

Net als het Nederlandse 3FM voert Studio Brussel dit jaar actie voor de slachtoffers van de 30 miljoen landmijnen die over de wereld verspreid liggen. Het glazen huis van de Vlamingen staat op het Martelarenplein in Leuven en Peter van de Veire, Christophe Lambrechts en Tomas de Soete zitten erin opgesloten. Zes dagen lang zullen zij niet eten maar wel non-stop verzoekplaten draaien van luisteraars tegen betaling. Dinsdagochtend om 9 uur ging de deur op slot en zondagmiddag zullen de drie heren pas het huis kunnen verlaten.

Het is dit jaar voor het eerst dat 3FM de opbrengst probeert te verhogen door buitenlandse radiostations in te schakelen. Studio Brussel is een alternatieve pop- en rockzender in handen van de publieke omroep VRT. Het station staat vijfde is de luistercijferranglijst met ruim zeven procent marktaandeel.

Buiten

Studio Brussel Leuven

Net als op de Neude in Utrecht kunnen er ook op het Martelarenplein in Leuven mensen langskomen om de DJ’s van Studio Brussel een hart onder de riem te steken. Iedereen kent de voorkant van het glazen huis, maar ze niet zo spectaculaire achterkant is een stuk minder bekend.

 

Relaxen

Studio Brussel Leuven

Tussen al het harde werken door is het natuurlijk belangrijk om ook zo af en toe tot rust te komen. Ook deze mogelijkheden staan de DJ’s in het glazen huis ter beschikking, want door middel van een computer kunnen ze al hun e-mails checken. Daarnaast is er ook een televisie met daarop aangesloten een Xbox spelcomputer.

 

Televisie

Studio Brussel Leuven

Een puur radio-evenement is Music For Life niet want op het Vlaamse televisienet Eén zijn de verrichtingen van de jocks ’s morgens tussen 9 en 12 uur en ’s nachts te volgen. Met verschillende camera’s in het huis wordt alles vastgelegd en in de regiekamer naast de studio worden de juiste beelden geselecteerd.

 

Techniek

Studio Brussel Leuven

Waar is een radio-evenement als Music For Life zonder techniek? Vandaar dat er een uitgebreid mengpaneel staat en er is ook een aparte techniekruimte aanwezig.

 

De studio

Studio Brussel Leuven

In de studio is Tomas de Soete bezig met zijn uitzending. Hij is deze week elke middag tussen 14 en 18 uur te horen. Peter van de Veire doet het blok tussen 6 en 10 uur en Christophe Lambrechts zit achter de microfoon tussen 10 en 14 uur.