Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Televizierring - 2008

Televisiering 2008

Paul de Leeuw was vrijdagavond (24 oktober 2008) de grote winnaar tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala. De Vara-presentator won de Gouden Televizier-Ring voor zijn programma Mooi! Weer de Leeuw. De Leeuw ontving de prijs uit handen van Peter R. de Vries. Naast de Gouden Ring werd de 46-jarige De Leeuw ook uitgeroepen tot mannelijke tv-persoonlijkheid van het jaar. Het is de derde keer op een rij dat De Leeuw de de Zilveren Televizier Ster in ontvangst mocht nemen.

Ruben Nicolai en Matthijs van Nieuwkerk werden, net als vorig jaar, samen met De Leeuw genomineerd voor de prijs, maar visten achter het net.

Zilveren Televizier Ster
Yvon Jaspers ontving uit handen van Patrick Lodiers de Zilveren Televizier Ster. Jaspers, die Linda de Mol en Sophie Hilbrand achter zich liet, was in 2006 ook al de populairste vrouwelijke tv-persoonlijkheid. Vorig jaar werd ze opnieuw genomineerd, maar legde ze het af tegen Anita Witzier.

Televizier Talent Award
Yolanthe Cabau van Kasbergen won een nieuwe aanmoedigingsprijs, de Televizier Talent Award. Ze vloog, toen Henny Huisman haar naam had uitgesproken, haar vriend Jan Smit in de armen. "Ik wil Jan bedanken, die altijd voor me klaar staat terwijl hij ook een hele drukke carriere heeft", zei de presentatrice, die de prijs opdroeg aan haar overleden vader en aan haar neefje Justin.

Gouden Stuiver
Aileen Quinn, de Amerikaanse actrice die de hoofdrol speelde in jeugdfilm 'Annie', reikte de Gouden Stuiver voor het beste jeugdprogramma uit aan de makers en de cast van Spangas. De serie, die wordt geproduceerd door Johan Nijenhuis, draait om het wel en wee van tien leerlingen op het Spangalis College. Spangas versloeg het Jeugdjournaal en het Klokhuis. De 43e editie van het Gouden Televizier-Ring Gala, dat werd gepresenteerd door de zwangere Chantal Janzen, werd gehouden in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Onder anderen Op Zoek naar Joseph-finalisten Freek, Roy en John, Jan Smit en de Divas of Dance verzorgden optredens tijdens het evenement. Wendy van Dijk kroop nog eenmalig in de huid van de breed grijnzende Japanse journaliste Ushi. In die hoedanigheid interviewde ze Greet Morero uit Gooische Vrouwen, Mooi! Weer de Leeuw-pianist Cor Bakker en Op Zoek naar Evita-finaliste Suzan Seegers.

Hockeyster Fatima Moreiro de Melo bracht een muzikale ode aan de sport. "Wat kan ze goed hockeyen, he, die meid?", zei Janzen na afloop tegen het publiek. [Radio.NL]

Foto 01

Televisiering 2008boven: Chemseddine Amar en Fatma Genç (Spangas)
midden: Linda de Mol en Paul de Leeuw
onder: Paul de Leeuw

Foto 02

Televisiering 2008
boven: Henk-Jan Smits
midden: Alberto Stegeman
onder: Jack Spijkerman

Foto 03

Televisiering 2008boven: Micky Hoogendijk
midden: Gigi Ravelli
onder: Lange Frans 

Foto 04

Televisiering 2008boven: Maik de Boer en Anette Barlo
midden: Linda de Mol
onder: Marly van der Velden en Liza Sips (GTST) 

Foto 05

Televisiering 2008


boven: Anita Donk, Alexandra Alphenaar en Christophe Haddad (GTST)
midden: Johan Nijenhuis
onder: Yolanthe Cabau van Kasbergen en Jan Smit

Foto 06

Televisiering 2008boven: Nicolette Kluijver
midden: Coen & Sander
onder: De Lama's

Foto 07

Televisiering 2008boven: Toine van Peperstraten
midden: Nikkie Plessen
onder: Paul de Leeuw

Foto 08

Televisiering 2008boven: Peter R de Vries
midden: Chemseddine Amar en ...
onder: Hans Schiffers

Foto 09

Televisiering 2008
boven: Paul de Leeuw
midden: Linda de Mol
onder: Liza Sips en Gigi Ravelli

Foto 10

Televisiering 2008boven: Jack Spijkerman en Wendy van Dijk
midden: ...
onder: Nicolette van Dam met partner

Foto 11

Televisiering 2008
boven: Max Westerman
midden:...
onder: Jeroen KidV