Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Televizierring - 2009

Televisiering 2009

Een euforische Linda de Mol mocht vrijdag samen met de andere actrices uit Gooische vrouwen de Gouden Televizier Ring 2009 in ontvangst nemen. De populaire dramaserie over de perikelen van de dames uit het Gooi kreeg de meeste stemmen van het publiek en liet de andere genomineerde programma's Wie is de Mol? en het razend populaire Boer zoekt Vrouw achter zich.

Een betere timing is bijna onmogelijk want de allerlaatste uitzending van de serie viel samen met het Gouden Televizier Ring Gala. "Dan zit je na vijfentwintig jaar in het vak nog met klotsende oksels en een droge keel", riep de hoofdrolspeelster en bedenkster van de serie uit nadat ze de prestigieuze prijs kreeg uitgereikt door Matthijs van Nieuwkerk. "En hoe maak je een echte Gooische vrouw gelukkig: met een ring natuurlijk." De serie die voor de vierde keer werd genomineerd, wist de prijs nu eindelijk in de wacht te slepen.

Yvon Jaspers ging wederom met de Zilveren Televizier Ster naar huis. De Boer zoekt Vrouw-presentatrice, die de prijs voor de derde keer won, liet geduchte concurrentes Anita Witzier en Linda de Mol achter zich. De mannelijke equivalent van de prijs ging naar Ruben Nicolai, die zelf waarschijnlijk nog het meest verbaasd was dat hij Matthijs van Nieuwkerk had verslagen. Ook Johnny de Mol viste achter het net.

Lieke van Lexmond ging ervandoor met de aanmoedigingsprijs, de Televizier Talent Award. De actrice en presentatrice won van de andere aanstormende talenten Valerio Zeno en nieuwslezeres Eva Jinek. In een sexy rode creatie van Addy van den Krommenacker nam ze de prijs in ontvangst van de winnares van vorig jaar: Yolanthe Cabau van Kasbergen. "Mijn wangen blijven nog wel even gloeien", jubelde Van Lexmond.

Irene Moors kwam de bühne op om de Gouden Stuiver, de prijs voor het beste jeugdprogramma bekend te maken. Het Jeugdjournaal, het programma datvoor de zesde keer was genomineerd, ging uiteindelijk met de prijs aan de haal. Het programma ging dit jaar de strijd aan met Sesamstraat en Het Klokhuis. Moors noemde Het Klokhuis al grappend 'de Anita Witzier van deze categorie' omdat dit programma al tien keer was genomineerd.

Het Gouden Televizier Ring Gala, dat werd gehouden in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam, is een initiatief van omroep AVRO. De presentatie van de 44e editie van de uitreiking lag in handen van Chantal Janzen, die vorig jaar haar debuut maakte als presentatrice van de show.

Tijdens de uitreiking van de belangrijkste televisieprijzen werden het publiek en de genomineerden voor de felbegeerde ring getrakteerd op een dosis Michael Jackson. Tijdens het 'Jacksonshowblok' zong poptrio Monroe hits als 'Billy Jean' en 'Blame it on the boogie' en 'Wanna be startin' somethin''. Simone Kleinsma klom ook op het podium, de musicalster bracht nummers met bekende programmadeuntjes ten gehore. [Novum/Radio.NL]

Overzicht winnaars
Gouden Televizier-Ring:
- Gooische vrouwen (RTL 4)
- Boer zoekt vrouw extra (KRO)
- Wie is de mol? (AVRO)

Zilveren Televizier-Ster Vrouw:
- Yvon Jaspers
- Linda de Mol
- Anita Witzier

Zilveren Televizier-Ster Man:
- Ruben Nicolai
- Johnny de Mol
- Matthijs van Nieuwkerk

Gouden Stuiver:
- Jeugdjournaal
- Het klokhuis
- Sesamstraat

Televizier Talent Award:
- Lieke van Lexmond
- Eva Jinek
- Valerio Zeno

Televizier Sterren voor Jaspers en Nicolai
Yvon Jaspers heeft wederom de Zilveren Televizier Ster in de wacht weten te slepen voor de beste presentatrice. Jaspers liet vrijdag tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala geduchte concurrentes Anita Witzier en Linda de Mol achter zich. Jaspers is voor de derde keer benoemd tot beste televisievrouw van het jaar.

"Ik voel me nu alweer schuldig. Eerst tegenover Anita en nu tegenover Linda", riep de presentatrice direct uit toen ze de prijs uit handen van Ivo Niehe in ontvangst nam. Vervolgens bedankte de Boer zoekt vrouw-presentatrice zichtbaar geëmotioneerd haar familie en de crew. "Ik ben er heel blij mee. Ik wil mijn man Pieter en mijn lieve kindjes Keesje en Tijl bedanken."

De mannelijke equivalent van de prijs ging naar Ruben Nicolai. Uit handen van Lucretia, de alter ego van Wendy van Dijk, ontving Nicolai de prestigieuze prijs. Johnny de Mol en Matthijs van Nieuwkerk visten achter het net. Nicolai wist in 2006 een Gouden Televizier-Ring in de wacht te slepen met het BNN-team van De Lama's.

Nicolai gaf toe dat hij niet het meest succesvolle televisiejaar achter de rug heeft, doelend op het geflopte programma Budget TV, dat hij samen met Tijl Beckand en Ruben van der Meer maakte. De ex-Lama had dan ook niet verwacht dat hij de prestigieuze prijs in ontvangst mocht nemen. "Ik vroeg net aan Matthijs van Nieuwkerk of ik zijn speech mocht lenen."

De presentatie van de 44ste editie van het Gouden Televizier Ring Gala lag in handen van Chantal Janzen. De uitreiking van de televisieprijzen werd gehouden in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.

 

02:

Televisiering 2009

 

03:

Televisiering 2009

 

04:

Televisiering 2009

 

05:

Televisiering 2009

 

06:

Televisiering 2009

 

07:

Televisiering 2009

 

08:

Televisiering 2009

 

09:

Televisiering 2009

 

10:

Televisiering 2009

 

11:

Televisiering 2009

 

12:

Televisiering 2009