Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Yorin FM - RTL FM - 2004

Yorin FM 2004

Op zondagmiddag 11 januari 2004 hebben de commerciële zenders Yorin FM en RTL FM, twee radiozenders van de HMG, beide een nieuwe digitale studio in gebruik genomen. De HMG verhuisde in de weken daarvoor van de Kerkelande naar het MediaPark in Hilversum. Tijdens de officiële opening waren naast de champagne ook veel bekende gasten aanwezig.

Yorin FM
Rond 1 uur begon Gijs Staverman als eerste DJ live vanuit de nieuwe Yorin FM-studio zijn radioprogramma 'Staverman op Stelten'. ”YorinFM is nog steeds het leukste radiostation in Nederland”, volgens Gijs Staverman.

Fons van Westerloo op Yorin FM: ”Er staat voor een paar centen hoor”. Met de druk op een speciale knop opende Van Westerloo de nieuwe studio op het Mediapark in Hilversum in de oude gebouwen van John de Mol. “YorinFM is On Air”.

Staverman: "Ik vind het heel bijzonder om vanuit de nieuwe studio's uit te zenden. Het ziet er allemaal fantastisch en heel professioneel uit. Dit bewijst weer dat de Holland Media Groep (HMG) ook op het gebied van radio vol vertrouwen de toekomst tegemoet treedt".

RTL FM
Kort na het nieuws van twee uur openende RTL FM op het mediapark in Hilversum haar nieuwe studio samen met het cabaretduo Veldhuis & Kemper. Zij maakte een eenmalig radioprogramma op het nonstop radiostation.

Nieuw geluid voor Yorin FM en RTL FM.
Yorin FM en RTL FM hebben sinds 11 januari 2004 ook een de nieuwe sound. Vanaf de start was dit meteen landelijk via de kabel te horen. De kabelmaatschappijen bepalen zelf hoe hard het geluid op de radio klinkt. Hier heeft de HMG geen invloed op. De nieuwe soundprocessing wordt in de komende van de maand verder fijn geregeld.S

howbizz NL: “De stations krijgen daarbij beiden een nieuwe sound met een eigen identiteit. Voor de processing is een nieuwe, volledig digitale keten ingezet die ondermeer extra punch aan het lowmid geeft, meer hoge tonen tegen relatief minder vervorming mogelijk maakt, alleen stereoverbreding op bepaalde frequenties toepast, strakke piekbeheersing in de ether heeft, luid klinkt en volledig realtime is, zodat de deejays er gewoon naar kunnen luisteren. Vooralsnog wordt op verzoek gewerkt met de in de nieuwe mengtafel reeds ingebouwde voiceprocessors.”

In de ether is het nieuwe geluid van Yorin FM via 88.1 en RTLFM 104.4 in de regio Hilversum ook meteen aangepast door Showbizz NL.

Oude pand Yorin FM

Yorin FM 2004


Yorin FM was tot 11 januari 2004 gevestigd op het industrie terrein aan de Kerkelande Hilversum. Daarna verhuisde de HMG naar het mediapark te Hilversum. Daarvan kunt u hier nog enkele foto's bekijken.

Boven: Oude pand Yorin FM
Onder: Bali


Productie studio

Yorin FM 2004


Boven: productie studio
Onder: Mark Berendsen

 

Studio

Yorin FM 2004


De oude studio van Yorin FM

 

Koffie en techniek

Yorin FM 2004

Koffie en techniek Boven: koffie hoekje !
Onder: techniek


Bekijk hier de overige reportages van:
'Op bezoek bij:'