Duitsland: Absolut Relax binnenkort landelijk via DAB

De softpopzender Absolut Relax is binnenkort via het landelijke DAB-net in Duitsland te ontvangen. Het station vervangt zusterstation Absolut Radio, dat uitsluitend via internet gaat uitzenden. Daarnaast start in Beieren en Hessen het nieuwe station Absolut Hot.

Sinds augustus 2011 is Absolut Radio via het landelijke DAB-net in Duitsland te ontvangen. Het station draait softrockhits van onder andere de Dire Straits, Mark Knopfler, The Killers en The Police. Maar na ruim twee jaar verdwijnt de zender alweer uit de ether. Eigenaar Absolut Digital GmbH heeft besloten het station te vervangen door zusterstation Absolut Relax. Vrijdag 6 september, als de IFA in Berlijn begint, wordt de wijziging doorgevoerd.

Absolut Relax is al enige tijd via DAB+ te ontvangen in Beieren en Hessen. Het station draait softpophits van onder andere Atomic Kitten, Mario Winans, Whitney Houston, Mariah Carey, Beyonce en Bryan Adams. Het format is goed te vergelijken met dat van Skyradio van 10 jaar geleden.

Door de wissel naar het landelijke net stopt Absolut Relax met uitzenden op de regionale netten in Beieren en Hessen. De vrijgekomen plaatsen worden ingenomen door een nieuw station: Absolut Hot.

Absolut Hot richt zich met een mix van dancehits en positieve hitmuziek op de doelgroep 14 tot 39 jaar. Of het station ook gepresenteerde programma’s krijgt is niet bekend. Absolut Radio is vanaf vrijdag uitsluitend via internet te ontvangen.

Uitrol DAB+net
Afgelopen weekend heeft zenderexploitant de uitrol van het landelijke DAB+net voor 2013 afgerond. Met de ingebruikname van de zender Minden is de ontvangst de ontvangst langs de A2 en A3 tussen Bielefeld, Osnabrück en Hannover flink verbeterd.

De landelijke multiplex is nu via 53 zenders te ontvangen door ruim de helft van de Duitse bevolking. Daarnaast is het net op 73% van de Autobahnen te ontvangen. [RS/Radio.NL]