Search
Close this search box.

Lokale omroepen Exxact FM en Stadsradio Delft gestart via DAB+

[Update] Het aantal lokale omroepen in Nederland dat gaat uitzenden via DAB+ groeit gestaag. Sinds kort zijn ook de lokale omroepen ‘Exxact Barendrecht’ en ‘Stadsradio Delft’ via digitale etherradio te ontvangen. Beiden maken gebruik van het DAB+net van Omroep Vlaardingen.

Omroep Vlaardingen startte eerder deze maand met uitzenden via DAB+. De omroep heeft van het AT een experimentenvergunning van een jaar gekregen.

Onlangs gingen in de Achterhoek de lokale omroepen Gelre FM, Optimaal FM en Leuk FM van start via DAB+. In Emmeloord vinden momenteel testuitzendingen voor 5 lokale omroepen plaats. In een deel van de provincie Groningen zijn sinds juli Radio Westerwolde, Havenstad FM en rtvLogo digitaal via de ether te ontvangen. [Radiowereld.NL]