Search
Close this search box.

Groot Nieuws Radio landelijk op DAB+

Groot Nieuws Radio is vanaf 1 september 2017 in heel Nederland te beluisteren op DAB+, de digitale variant van radio. Het christelijke radiostation huurt de landelijke dekking bij BNR Nieuwsradio. Op het landelijke DAB+net vervangt Groot Nieuws Radio Arrow Classic Rock.

Groot Nieuws Radio landelijk op DAB+ Directeur Wilfred Hardeman is erg blij met de uitbreiding van het DAB+-signaal: “In heel Nederland zijn onze uitzendingen nu in de beste audiokwaliteit te beluisteren. Daarmee zijn we klaar voor de toekomst!

Tot nu toe was Groot Nieuws Radio alleen in een beperkt deel van Nederland via DAB+ te beluisteren. Door de overeenkomst met BNR Nieuwsradio wordt de dekking uitgebreid. De stations hebben een afspraak gemaakt voor de komende drie jaar, met een optie om te verlengen tot vijf jaar.

Sjors Fröhlich, hoofdredacteur van BNR Nieuwsradio, is blij met de samenwerking: “Bij BNR geloven we dat digitale radio de toekomst is en we zijn blij dat we in Groot Nieuws Radio een partij hebben gevonden met dezelfde overtuiging. Fijn om samen verder te bouwen aan de digitale toekomst van het mooiste medium!

Naast DAB+ zendt Groot Nieuws Radio ook uit via 1008 AM. Vorige maand maakte de zender bekend dat de uitzending via de middengolf in ieder geval tot 1 maart 2018 door gaat. Hardeman: “De komende tijd zullen we via de radio luisteraars oproepen om over te stappen van de middengolf naar DAB+ of andere luistermogelijkheden.” [Radiowereld.NL]