Search
Close this search box.

CBS: Aantal Nederlanders met DAB+ in jaar tijd bijna verdubbeld

Iets meer dan 10% van de Nederlanders van 12 jaar en ouder had in 2017 een DAB+ radio in huis of in de auto. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het is bijna een verdubbeling in een jaar tijd.

Vorig jaar kwam het CBS nog met cijfers waaruit bleek dat het aantal Nederlanders met een DAB+radio nagenoeg gelijk was gebleven. Deze cijfers stonden echter haaks op de verkoopcijfers die een duidelijke plus lieten zien.

De nieuwe cijfers van het CBS liggen meer in de buurt van de cijfers die Digital Radio NL, de stuurgroep die de implementatie van DAB+ begeleidt, vorige maand publiceerde. Hieruit bleek dat 13% van de Nederlanders wel eens via DAB+ naar de radio luisterde, wat neer kwam op 2 miljoen luisteraars. Het aantal verkochte DAB+radio’s is inmiddels gestegen naar ruim 719.000.

Ook de naamsbekendheid van DAB+ is het afgelopen jaar verder gegroeid: Van 29% in 2016 naar ruim 35% dit jaar. [Radiowereld.NL]