Search
Close this search box.

Norkring gestart met uitbreiding DAB+net Vlaanderen

Diverse Vlaamse commerciële radiostations zijn binnenkort beter te ontvangen via DAB+. Zenderexploitant Norkring is gestart met de uitrol van fase 3 waarbij het aantal zendlocaties verdubbeld wordt naar tien.

Momenteel wordt het net “DAB+ Vlaanderen” op kanaal 11A uitgezonden via vijf zenders die staan in Schoten, Egem, Genk, Brussel en Sint-Pieters-Leeuw, Hierdoor is ontvangst buitenshuis in grote delen van Vlaanderen mogelijk. De uitrol hiervan gebeurde in 2015 (fase 1) en 2016 (fase 2).

Dit jaar is het de bedoeling dat het DAB+net van Norkring overal in Vlaanderen buistenshuis te ontvangen is, alsmede in vrijwel heel Vlaanderen ook binnenshuis. Hiervoor wordt het aantal zenders in twee fases verhoogd.

Fase 3 wordt de komende maanden gerealiseerd en betreft het in gebruik nemen van vijf nieuwe zenders. Hiervoor is dinsdag met het aanzetten van de zender Gent in Oost-Vlaanderen het startschot gegeven.

Uiterlijk in april komen er nog vier zenders bij in Antwerpen, Meerhout (Antwerpen), Attenrode Wever en Veltem (beiden in Vlaams-Brabant).

Uiterlijk september komen er nog eens 10 zenders bij (fase 4), waardoor het DAB+net via in totaal 20 zenders te ontvangen is.

Momenteel zijn Qmusic Vlaanderen, Joe, BBC World Service, Club FM, Topradio, VBRO Radio, Radio Maria, Family Radio en VBRO Evergreen via het net van Nordkring te ontvangen. [Radiowereld.NL]