Virgin Radio start 17 januari in Zwitserland

Het bekende radiomerk Virgin Radio is vanaf deze maand ook in Zwitserland actief. Op woensdag 17 januari starten Virgin Radio Hits en Virgin Radio Rock via internet en DAB+ in Duits-Zwitserland.

Virgin Radio start 17 januari in Zwitserland In november 2017 werd al bekend dat AZ Medien, eigenaar van de lokale zender Radio 24 en Radio Argovia, een licentie verworven bij Richard Branson, eigenaar van het merk Virgin. Als starttermijn werd het eerste kwartaal van 2018 genoemd.

Nu heeft AZ Medien bekendgemaakt op 17 januari te starten met Virgin Radio Hits en Virgin Radio Rock. Beide stations gaan via de drie regionale DAB+netten in Duits-Zwitserland uitzenden. Hierdoor verdwijnen de themakanalen Radio 24 Charts en Argovia Hitmix.

Virgin Radio Hits gaat een progressief muziekformat bieden met uitsluitend de nieuwste hits en richt zich op de jongerendoelgroep. Dara Masi gaat de dagelijkse ochtendshow “Virgin Radio Wake-up” presenteren. Momenteel is ze nog co-host van de ochtendshow op zusterstation Radio Argovia.

Liefhebbers van de beste rock van nu en de afgelopen twintig jaar kunnen terecht bij Virgin Radio Rock. Peter Walt als aangetrokken voor het weekend. Tot 2016 presenteerde hij jarenlang programma’s op de publieke popzender SRF3 en voorloper DRS3. [Radiowereld.NL]