Norkring voltooit fase 4 DAB+ in Vlaanderen

Met de ingebruikname van de zender in Oostende, langs de kust in West-Vkaanderen, heeft zenderexploitant Norkring maandag de uitrol van fase 4 van het commerciële DAB+-netwerk in Vlaanderen afgerond. In totaal staan er nu 18 zenders aan.

Norkring voltooit fase 4 DAB+ in Vlaanderen De uitrol van fase 4 begon eind april, kort na de voltooiing van fase 3, met het aanzetten van de zender in Nieuwkerken-Waas, ten noorden van Sint Niklaas in de provincie Oost-Vlaanderen. Daarna volgden de zenders Oud-Turnhout, Bellegem (onder Kortrijk in West-Vlaanderen), Brustem (ten oosten van Sint-Truiden in Limburg), Millen (ten zuidwesten van Maastricht in Limburg), Oostvleteren (zuidwesten van West-Vlaanderen) en Overpelt (onder Eindhoven in Limburg). Maandag kwam hier ook de zender in Oostende bij.

Oorspronkelijk zou met het voltooien van fase 4 het aantal zenders op 20 uitkomen in plaats van 18, maar de zenders in Vloesberg en Waver (beiden in Wallonië, tegen de grens met Vlaanderen), zijn vooralsnog geschrapt.

12 Radiostations
Momenteel zijn Qmusic Vlaanderen, Joe, BBC World Service, Roxx, Topradio, VBRO Radio, Radio Maria, Family Radio en VBRO Evergreen via het DAB+network van Norkring te ontvangen op kanaal 11A. Recent kwamen hier de zenders Qmusic Non-stop, Joe 70’s en Joe 80’s bij.

Later dit jaar of begin volgend jaar wordt het aanbod via DAB+ in Vlaanderen nog verder uitgebreid door de ingebruikname van een nieuw landelijk DAB+-netwerk. De verdeelprocedure hiervoor loopt momenteel. [Radiowereld.NL]