Search
Close this search box.

Duitsland: WDR verbetert ontvangst DAB+ langs grens bij Nijmegen

De WDR heeft afgelopen week de ontvangst van haar DAB+-netwerk in de regio Kleef/Wesel flink verbeterd. De West-Duitse publieke omroep heeft hiervoor het vermogen van de zender in Kleef opgeschroefd van 1 naar 10 kW. Dit is ook merkbaar over de grens in Nederland.

Duitsland: WDR verbetert ontvangst DAB+ langs grens bij Nijmegen Het verhogen van het uitzendvermogen maakt onderdeel uit van de optimalisatie van het DAB+-netwerk van de WDR in de deelstaat Noordrijn-Westfalen.

Eerder dit jaar werd al de ontvangst in het Sauerland verbeterd. Ook komend jaar wordt er nog verder gesleuteld aan het netwerk.

Op het DAB+-netwerk “Radio für NRW” van de WDR op kanaal 11D zenden momenteel 13 radiostations uit. Dit zijn 1Live, 1Live Diggi, drie edities van WDR 2, WDR 4, WDR 5, WDR Cosmo, het verkeerskanaal Vera, Die Sendung mit der Maus (voorheen KiRaKa), WDR Event en Domradio. [Radiowereld.NL]
Foto: Radio.NL