Zoek
Sluit dit zoekvak.

VK: Capital Dance gestart op DAB+

Global Radio heeft Capital Dance uitgebreid met etherdistributie. Naast internet is het zusje van Capital FM nu ook in het Verenigd Koninkrijk op DAB+ te ontvangen. Daarnaast is Capital Dance gestart met gepresenteerde programma’s. Hiervoor is MistaJam weggekaapt bij BBC Radio 1.

VK: Capital Dance gestart op DAB+ Capital Dance is de derde themakanaal van Capital op DAB+. Eerder werden Captal Xtra, en Capital Xtra Reloaded al toegevoegd aan het aanbod via digitale etherradio.

Op Capital Dance komen de beste dance anthems van de afgelopen vijf jaar voorbij. Op de playlist staan onder andere Disclosure, Calvin Harris, Martin Solveig, Duke Dumont, Jax Jones en Armand Van Helden.

De dagelijkse middagshow op Capital Dance wordt gepresenteerd door Peter Dalton, beter bekend als MistaJam. Hij was tot voor kort te horen op BBC Radio 1 en zusterstation BBC Radio 1 Xtra.

De start van Capital Dance in de digitale ether komt op het moment dat de BBC heeft aangekondigd te starten met Radio 1 Dance op internet, hetgeen voor de nodige kritiek uit de commerciële radiowereld heeft geleid.

Capital Dance is met een bandbreedte van 40 kbps DAB+ te ontvangen via het landelijke netwerk van Digital One. Om ruimte voor het nieuwe station te maken zijn de bandbreedtes van Capital, Heart, Capital Xtra Reloaded en Heart 70s verlaagd naar 32 kbps. Daarmee blijft het Verenigd Koninkrijk het land met de lage geluidskwaliteit op DAB en DAB+. [Radiowereld.NL]