Zoek
Sluit dit zoekvak.

Arrow Classic Rock en Magic FM gestart via DAB+-net MTVNL

Arrow Classic Rock is in een nog groter deel van Nederland op DAB+ te ontvangen. Donderdagavond is de radiozender toegevoegd aan het netwerk van MTVNL op kanaal 7D. Daarnaast is ook Magic FM van start gegaan op dit netwerk.

Arrow Classic Rock en Magic FM gestart via DAB+-net MTVNL Door de uitbreiding is Arrow Classic Rock nu ook in de Randstad weer via digitale etherradio te ontvangen. Sinds begin 2020 is het station al in het zuiden en oosten/noorden op DAB+ te ontvangen.

Op Magic FM komen non-stop de beste popklassiekers voorbij.

Op de playlist staan onder andere Whitney Houston, Simply Red, Level 42, Roxy Music, Ten Sharp, Time Bandits en Chic. Volgens het station is het “radio met een hoog ‘o jaa’ gehalte.”

Magic FM wordt net als Arrow geproduceerd in Sneek. De naam Magic lag nog op de plank. Het station was in het verleden te ontvangen op FM in Noord-Holland. In 2005 werd de frequentie in Alkmaar overgedaan aan RADIONL. waarna de Amsterdamse frequentie in 2007 overging aan Radio Decibel.

Zowel Arrow als Magic zenden uit met een bandbreedte van 64 kbps. Momenteel telt het DAB+-netwerk van MTVNL zes stations. Ook BBC World Service, Classicnl, GLXY en BG Radio zenden uit via dit netwerk. [Radiowereld.NL]
Foto’s Radio.NL