Zoek
Sluit dit zoekvak.

De Week van de Digitale Radio start maandag weer

De publieke en commerciële radiostations organiseren opnieuw “De week van de Digitale Radio.” Van maandag 7 tot en met vrijdag 11 juni besteden de radiostations uitgebreid aandacht aan DAB+. De actieweek wordt voor de achtste keer gehouden.

De Week van de Digitale Radio start maandag weer DAB+ wordt gezien als de digitale opvolger van FM. Het voordeel van DAB+ is dat het gratis uit de lucht te halen is, net als FM.

Voor ontvangst van deze stations via DAB+ is een nieuwe radio nodig, die inmiddels via internet en in de (grotere) elektronicawinkels te koop zijn.

Al enige tijd zijn alle landelijke en regionale radiostations die op FM zitten ook op DAB+ te ontvangen. Maar ook stations als Kink, Classicnl, Groot Nieuws Radio, Radio 10 60’s & 70’s Hits, SterrenNL en Arrow Classic Rock zenden uit op DAB+.

Daarnaast zijn in diverse regio’s ook al lokale radiostations digitaal via de ether te ontvangen.

Ontwikkeling
Het aantal verkochte DAB+ radio’s groeit nog steeds gestaag. Bij de laatste gerapporteerde cijfers uit oktober vorig jaar stond de teller al op 2,19 miljoen verkochte ontvangers. Inmiddels worden ook vrijwel alle nieuwe auto’s in ons land standaard geleverd met DAB+. In de auto vindt inmiddels al bijna 20% van het radioluisteren via digitale etherradio plaats.

Ook de ontwikkeling van de DAB+-netwerken staat niet stil. Onlangs heeft MTVNL haar dekking fors verbeterd. Volgende maand vindt er een veiling van landelijke DAB+-capaciteit, waardoor er nog dit jaar 12 stations aan het aanbod toegevoegd worden. Volgend jaar zomer gaan de regionale netwerken op de schop.

Week van de digitale radio
Net als voorgaande jaren organiseren de radiostations weer “De week van de digitale radio.” Net als twee jaar geleden vindt deze eer in juni plaats. Vanaf maandag wordt gedurende vijf dagen aandacht besteed aan radio via DAB+ door de publieke en commerciële radiostations.

Hoe de stations aan deze week invulling gaan geven aan deze week verschilt per zender. De meeste radiostations zullen weer DAB+-radio’s weg gaan geven. [Radiowereld.NL]