Vlaanderen: Versuz Radio by Top gestart op DAB+

Vlaanderen heeft er sinds vrijdagavond een vierde dancezender bij op DAB+. Na Topradio, Tomorrowland One World Radio en Potz is nu ook Versuz Radio te beluisteren via digitale etherradio. En net als One World Radio draait ook Versuz Radio onder de vlag van Topradio. Daarom presenteert het station zich nu als Versuz Radio by Top.

Versuz Radio bestond al zeven jaar als internetzender van de gelijknamige club in Hasselt. Het radiostation brengt dan ook 24 uur per dag de muziek die in de club te horen is, al dan niet aan elkaar gemixt door resident-DJ’s van Versuz.

Op DAB+ is het station nu te vinden onder de naam TopVersuzradio op het landelijke netwerk ‘DAB+ Vlaanderen 1’ op kanaal 11A, dat daarmee nu compleet gevuld is. Om ruimte te maken voor het nieuwe station zijn zowel Topradio als Tomorrowland One World Radio teruggezet van 96 naar 80 kbps. Hierdoor kan ook Versuz radio nu uitzenden met 80 kbps. Er was namelijk 48 kbps vrij.

Op DAB+ Vlaanderen 1 zenden nu 14 radiostations uit. [RadioWereld.NL]