Duitsland: Oldie Antenne vervangt Antenne Bayern op landelijke DAB+

Radiozender Oldie Antenne is vanaf maandag (31 juli) via het tweede landelijke DAB+-netwerk in Duitsland te ontvangen. De oldieszender neemt de plek in van zusterstation Antenne Bayern, dat zich weer primair op Beieren gaat richten.

Foto: RadioWereld.NL

Oldie Antenne ontstond vorig jaar uit het themakanaal Antenne Bayern Oldies but Goldies. De zender focust zich primair op de jaren ’70 en ’80. Begin vorig jaar kreeg het station etherdistributie via regionale DAB+-netten in Noordrijn-Westfalen, Saarland en Hamburg. Door de recente toevoeging in onder meer Nedersaksen, Sleeswijk-Holstein en Saksen is Oldie Antenne inmiddels al in acht deelstaten op DAB+ te ontvangen.

In Beieren, waar het station gevestigd is, is Oldie Antenne opmerkelijk genoeg nog niet digitaal via de ether te beluisteren. Daar komt komende maandag verandering in als Oldie Antenne gaat uitzenden via het tweede landelijke DAB+-net.

Op het tweede landelijke DAB+-net neemt Oldie Antenne de plek in van Antenne Bayern, die na drie jaar landelijk te hebben uitgezonden weer de focus legt op Beieren. Hier blijft het station gewoon uitzenden op DAB+.

Naast het tweede landelijke DAB+-netwerk blijft Oldie Antenne na maandag waarschijnlijk voorlopig ook nog via de acht regionale netten uitzenden. Het tweede landelijke DAB+-net is namelijk nog niet in alle deelstaten even goed uitgerold. [RadioWereld.NL]