Nostalgie gestopt op DAB+, Sublime wisselt van netwerk

Mediahuis is op DAB+ al begonnen met het aanpassen van de indeling van haar radiostations in verband met de nieuwe radiovergunningen die vrijdag in gaan. Nostalgie is gestopt op DAB+ en Sublime heeft de plek op kanaal 9C overgenomen.

Daarmee valt na ruim een jaar al weer het doek voor Nostalgie via digitale etherradio in Nederland. Het station was sinds 1 augustus vorig jaar te beluisteren op kanaal 9C. Nostalgie gaat in Nederland nog wel door via internet.

De reden voor het stoppen van Nostalgie op DAB+ is het gevolg van de veiling van de landelijke commerciële FM-frequenties begin juli. Mediahuis wist voor haar radiostations twee FM-vergunningen (voor Radio Veronica en 100% NL) te bemachtigen met bijbehorende capaciteit op kanaal 11C.

Slam en Sublime worden wel landelijk voortgezet via DAB+. Maar omdat Mediahuis vanaf vrijdag minder capaciteit heeft op kanaal 11C is er geen ruimte genoeg om zowel 100%NL als Veronica, Slam en Sublime op dit netwerk voort te zetten. Sinds dinsdag is Sublime daarom op de plek van Nostalgie op kanaal 9C te horen. Daarnaast is het station ook nog op 11C te horen. Het lijkt erop dat mediahuis de luisteraars van Sublime een paar dagen te tijd willen geven om naar kanaal 9C te wisselen, waarna de uitzendingen via kanaal 11C gestaakt worden.

Slam lijkt hierdoor wel op 11C te blijven door restcapaciteit van 100% NL en Veronica te gebruiken. [RadioWereld.NL]