Zoeken
Sluit dit zoekvak.

België: Radio 2 Benebene is nu VRT Radio Bene

De publieke omroep VRT heeft het digitale themakanaal Radio 2 Benebene een metamorfose gegeven. Het station is losgekoppeld van Radio 2 en heet sinds maandag VRT Radio Bene. Eerder deed de VRT dit ook al met De Tijdloze, dat losgekoppeld werd van Studio Brussel.

Foto: VRT

Het recept van VRT Radio Bene blijft hetzelfde. Onder het motto van ‘De tijd van je leven’ draait het station de mooiste evergreens en de beste artiesten van eigen bodem. Het is het best te vergelijken met NPO Radio 5 met een vleug NPO SterrenNL.

VRT Radio Bene begon in 2020 als spin-off van het gelijknamige Radio 2-avondprogramma. Eerst alleen via internet, maar sinds oktober 2021 ook via DAB+. Ook kwamen er toen gepresenteerde programma’s en evolueerde het station, mede door de verjonging van Radio 2 zelf, tot een alternatief voor wie Radio 2 ontgroeid is.

Volgens de meest recente luistercijfers over de eerste vier maanden van dit jaar was Radio 2 Benebene goed voor 50.000 luisteraars per dag. Daarmee is het één van de minst beluisterde VRT-stations die ook via DAB+ te beluisteren is. Nu heeft het station ook wel flinke concurrentie van Joe Gold en Nostalgie+. Een herlancering was dan ook wenselijk.

VRT Radio Bene blijft vertrouwen op vertrouwde presentatoren als Herbert Verhaeghe, Cathérine Vandoorne, Peter Verhulst, Lars de Groote, Vanessa Vanhove, Peter Hermans, Luc Appermont en Guy de Pré. Daarnaast komen Kim Debrie, Benjamien Schollaert en Anja Daems het team deze zomer versterken. Ook zangeressen Barbara Dex en Belle Perez zijn aan het presentatieteam toegevoegd. [RadioWereld.NL]