Patrick Kicken in gesprek met: Sybrand Verwer (video)

Sybrand Verwer is een van de bekendste radiotechneuten van Nederland. Afgelopen zaterdag hoorde hij tot zijn verrassing in de uitzending van Wekker-Wakker-Weekend! op NPO Radio 5 dat hij op 5 oktober de ‘Media Diamant’ krijgt uitgereikt. Een onderscheiding en erkenning voor medewerkers achter de schermen van televisie, radio of internet.

Foto: Still Youtube / RadioWereld.NL

Sybrand Verwer werkt al sinds 1982 als technicus bij radioprogramma’s van de publieke omroep. Daarnaast is hij ook actief voor de podcast Dit Was De Radio en te horen bij Jurgen van den Berg, ’s middags op NPO Radio 1. Ook schrijft hij maandelijks een blog onder de naam De Kuchknop.

In dit interview veel hoogte- en dieptepunten uit zijn 40 jarige carrière in Hilversum en op het Mediapark. Wat vindt Sybrand het leukst om te doen? Waarom staat er op zijn LinkedIn profiel dat hij voor Ericsson werkt?

Hoe is het om voor allerlei verschillende omroepen de techniek te verzorgen? En wat is er waar van het verhaal dat zijn stem een keer viral ging? Antwoord op deze en vele andere vragen in dit onderhoudende interview met een echte radioliefhebber. [RadioWereld.NL]