Zoek
Sluit dit zoekvak.

De Digitale Stadsomroep

Radio AFM en De Digitale Stad presenteren) de ‘Digitale Stadsomroep’ (een programma op internet en in de ether) De ‘Digitale Stadsomroep’ is een radio-experiment op internet waarbij de fusie van oude en nieuwe media centraal staat.

Het onderwerp van de Digitale Stadsomroep is niet alleen het internet, zijn mogelijkheden en de gebruiker, maar vooral de interactiviteit en de grensgebieden van het medium. In de loop van het programma willen wij deze kwesties in kaart brengen en verschillende technische mogelijkheden uitproberen die meerwaarde hebben voor een radio/internet-uitzending. 

In het format wordt aandacht besteed aan individuele websites (rubriek Woningdienst) en aan het net in zijn geheel (rubriek Surfbegeleiding); is er plek ingeruimd voor digitale composities (rubriek Newbie), wordt het laatste nieuws uit de Digitale Stad gelezen (rubriek Nieuws) en vallen er harde oordelen over het net en zijn (mis)bruik in de rubriek De stelling. Ook herstellen wij vanaf januari het ouderwetse hoorspel in ere: Iedere aflevering wordt door een andere schrijver verzorgd die de dolende ik-persoon in cyberspace bijstaat op zoek naar zijn identiteit en privacy.  

De Digitale Stadsomroep is elke dinsdag te beluisteren tussen 14.00 en 14.30 bij Radio AFM op 106.8 FM en 103.8 kabel en bij De Digitale Stad.

(Radio AFM zendt maandag tot en met zaterdag van 14.00 tot 17.00 uur uit op het informatieve kanaal van Salto, Amsterdam)

Gerelateerde berichten