Veronica-programma Autoweg

Een groep Limburgse jongeren blijkt ideetjes op gedaan te hebben bij het Veronica-programma Autoweg. In een van de afleveringen werd volgens de politie een soort “spoedcursus Opel Kadett-stelen” gegeven. Het programma toonde stap voor stap hoe men de auto moet openbreken. Ook liet een deskundige fijntjes zien hoe de Kadett zonder sleuteltjes toch gestart kan worden. Vijf jongens in de leeftijd van 15 en 16 jaar uit Valkenburg verklaarden aan de politie direct na de uitzending op dievenpad te zijn gegaan om een en ander uit te proberen. Zij hebben inmiddels zes autoroven in Valkenburg, Hulsberg en Simpelveld opgebiecht, waarvan het leeuwendeel Opel Kadetts betrof. Bij dertien andere wagens bleef het bij een poging omdat zij die niet aan de praat konden krijgen. (Veronica)