Zoek
Sluit dit zoekvak.

Fred Emmer

Voormalig Journaallezer Fred Emmer verhuurt tijdelijk zijn stem aan Radio Maastricht. De televisiebekendheid gaat met ingang van woensdag 21 juli, vlak voor de nieuwsbulletins, het succes van het lokale radiostation onder de aandacht van de luisteraars brengen en bijzondere programma’s aankondigen.

Het idee om Emmer te contracteren is van Michael Bartelet, programmaleider van Radio Maastricht. Hij vindt het aangebracht een “neutrale, betrouwbare stem’ te laten vertellen hoe goed het radiostation het doet in Maastricht, Meerssen en Eijsden. Bartelet besloot Emmer te benaderen, “omdat hij nog heel erg bekend is, ook al is hij al lang weg bij het Journaal”.

De stem van Emmer, momenteel werkzaam bij de VPRO en RTL5, wordt nog door heel veel mensen herkend. De programmaleider zegt niet met de buidel te hebben hoeven rammelen om de ex-nieuwslezer te interesseren voor de eenmalige promotiecampagne. “Hij vindt het meer een aardigheidje dan een serieuze schnabbel. Het kost geen duizenden guldens.”

Gerelateerde berichten