Zoek
Sluit dit zoekvak.

Keizerstad vanaf oktober commercieel

Elst – Keizerstad stapt uit het publieke bestel en gaat verder als commerciële omroep. Het station is met ingang van 1 oktober niet meer te ontvangen via de 97.7 FM. De omroep, die deze maand zeventien jaar bestaat, heeft middels een fusie met 8FM Brabant en Rebecca Radio de beschikking gekregen over de Gelderse etherfrequentie van Radio 8FM Brabant en de Gelderse kabelaansluitingen van Rebecca Radio. Het nieuwe “Keizerstad FM 87.8” is per 1 oktober te beluisteren.

En niet alleen de frequentie is veranderd bij Keizerstad FM 87.8. De omslag van publiek naar commercieel heeft ook gevolgen voor de programmering van het station. Als commerciële zender brengt Keizerstad FM 87.8 vooral veel muziek en op gezette tijden informatie uit de directe omgeving van de luisteraar. Twee keer per uur is er een nieuws-bulletin van enkele minuten, waarin naast het internationale en nationale nieuws, veel aandacht is voor nieuws uit het Knooppunt Arnhem Nijmegen. Non-stop muziek en de juiste informatie, volgens het `nieuwe’ Keizerstad is dat de perfecte mix.

Keizerstad maakte zo’n tien jaar geleden de overstap van piraat naar publiek, van Nijmegen naar Elst. In opdracht van de stichting RTV Over-Betuwe fungeerde Keizerstad als lokale omroep voor de gemeenten Elst, Heteren, Bemmel en Gendt. In eerste instantie zond Keizerstad alleen voor Elst uit, korte tijd later werd Heteren aan het uitzendgebied toegevoegd. In het midden van de jaren negentig werd het verzorgingsgebied van de omroep uitgebreid met de gemeenten Bemmel en Gendt, waardoor het station uitgroeide tot een toonaangevend station in het Knooppunt Arnhem-Nijmegen.

Inmiddels hebben de stichting RTV Over-Betuwe en Prima Promotie – de exploitatiemaatschappij van Keizerstad – besloten om met ingang van 1 oktober uit elkaar te gaan. Dit is in goed overleg gebeurd. Het bestuur van de stichting RTV Over-Betuwe beraadt zich op dit moment op haar positie en gaat een onderzoek instellen naar de haalbaarheid van het exploiteren van een publieke omroep in de gemeenten Elst, Heteren, Bemmel en Gendt. De uitslag van dit onderzoek wordt eind dit jaar verwacht.

Er worden op dit moment al testuitzendingen verzorgd, maar het nieuwe “Keizerstad FM 87.8” is zoals gezegd pas vanaf 1 oktober te beluisteren via de 87.8 MHz op de FM-band en een groot deel van de Gelderse kabelfrequenties van Rebecca Radio, dit is 106.9 MHz FM.
(VFM / M / KZR-STAD)

Gerelateerde berichten