Zoek
Sluit dit zoekvak.

OC&W BLIJFT BUSINESS NIEUWS RADIO OP DE HIELEN ZITTEN

Het ministerie van OC&W heeft de exploitanten van Business Nieuws Radio (BNR) gevraagd of ze van plan zijn de formule van het programma aan te passen. Dit meldt vakblad ‘De Journalist’. Van het antwoord zal afhangen of er maatregelen tegen BNR zullen worden genomen. De ‘aanpassing’ werd gevraagd nadat het station van het Commissariaat voor de Media de opmerking had gekregen, dat ze ten onrechte de FM-band van JFK FM is gaan gebruiken. Staatssecretaris Aad Nuis wees in 1997 de frequentie aan aandeelhouder Arcade toe onder voorwaarde, dat alleen muziek mocht worden uitgezonden, af en toe onderbroken door reclame en korte nieuwsflitsen. De exploitanten van BNR wilden begin deze week nog niet meedelen wat ze het ministerie zullen antwoorden.

VAN JFK FM NAAR BNR
JFK FM, destijds voor 80% eigendom van de Wegener/Arcade groep (dezelfde eigenaars van Radio 10 Gold) en voor 20% van Manaus Investing (eigenaar van Business Nieuws 1395 AM), staakte op 8 juni haar uitzendingen. Haar FM-frequenties werden de volgende dag ingenomen door… Business Nieuws, dat tot dan alleen via de middengolf op de 1395 kHz was te ontvangen. Het format van de nieuwszender bleef nagenoeg ongewijzigd. Zestig procent zakennieuws en veertig procent algemeen nieuws. De naam JFK FM verdween helemaal. Sindsdien wordt er alleen nog maar jazzy muziek uitgezonden vanaf 20.00 uur, via FM en kabel, terwijl de middengolfzender wordt uitgeschakeld. Om 06.00 uur de volgende ochtend gaat de AM-zender weer aan en wordt op alle frequenties opnieuw het nieuwsformat uitgezonden.

GOUDEN ZET MET STAARTJE?
Het vernieuwde Business Nieuws is nu voor 60% eigendom van Manaus en voor 40% van Wegener/Arcade. Het stopzetten van JFK FM was voor beide aandeelhouders geen onbelangrijke financiële zet. Business Nieuws deed het niet alleen beter dan verwacht, bovendien was ‘de nieuweling’ vanaf juni plotseling ook op FM te ontvangen, in onder andere Amsterdam, waar… de beurs is gevestigd. Behalve in A’dam zijn er diverse regio-frequenties en is er nationale kabeldekking. (RadioVisie)