Zoek
Sluit dit zoekvak.

Britney grote winnares MTV Awards

Zangeres Britney Spears was gisteravond de grote winnares tijdens de jaarlijkse uitreiking van de prestigieuze MTV Awards in Dublin. Zij won drie onderscheidingen.

Echte verrassingen waren er niet. Of het moet zijn dat gevestigde namen als Madonna en Whitney Houston het afleggen tegen nieuwkomer Britney Spears (‘Beste zangeres’, Beste popact’).

Wie wel eens naar het populaire muziekstation kijkt, zal echter niet verbaasd zijn dat relatief nieuwe acts als Fatboy Slim (‘Dance’), Eminem (‘Hiphop’) en The Offspring (‘Rock’) danig in de prijzen vielen.

De Vengaboys, de populaire Nederlandse formatie, was in de categorie ‘Beste Doorbraak’ genomineerd, maar kwam met lege handen te staan nadat het blonde popprinsesje Britney Spears (als enige in drie categorieën genomineerd) er met het felbegeerde beeldje vandoor ging. De tiener Britney had de avond van haar leven.

Daarnaast werd U2-zanger Bono in het zonnetje gezet. Uit handen van Mick Jagger kreeg hij de zogenoemde Free Your Mind-ward voor zijn werk voor goede doelen.

De show vanuit Dublins belangrijkste muziekpaleis The Point werd wereldwijd in maar liefst 300 miljoen huiskamers gevolgd. Artiesten als Iggy Pop, Mariah Carey, Whitney Houston en The Cardigans traden op.

Boyzone-zanger Ronan Keating voor de tweede maal in de rol van charmante gastheer speelde een thuiswedstrijd. Hij werd bijgestaan door gastpresentatoren als Geri Halliwell, Mary J. Blige en James Bond-acteur Pierce Brosnan. (Telegraaf)

    Gerelateerde berichten