Nieuwe topman HMG zet sanering op laag pitje

Bij de Holland Media Groep (RTL 4, 5 en Veronica) wordt in 2000 niet bezuinigd. Tevens wordt de winstverwachting voor komend boekjaar naar beneden bijgesteld. Daarmee haalt de nieuwe topman van het bedrijf, Dick van der Graaf, de angel uit het saneringsplan van zijn voorganger Pieter Porsius.

In het reorganisatieplan ‘HMG 2000’ stelde Porsius dat de winst komend jaar 80 miljoen zou zijn. “Dat is niet haalbaar met de budgetten die we voor volgend jaar hebben vastgesteld”, zegt Dick van der Graaf.

Meer geld programma’s
“Er moet veel geld naar de programma’s om onze huidige marktaandelen te behouden. Volgend jaar komen er zeker geen bezuinigingen. De rust onder het personeel moet weer terugkeren. De medewerkers moeten weer vertrouwen krijgen in HMG.”

Dat vertrouwen heeft de laatste twee jaar flink te lijden gehad. “Ik vind het bewonderenswaardig dat de collega’s ondanks alles goed werk blijven leveren,” aldus Van der Graaf.

Pieter Porsius vertrok en begin december besloot de Vereniging Veronica uit de mediagroep te stappen. Kort na die beslissing kondigde Unico Glorie, directeur Radio & Televisie, zijn vertrek aan. Glorie stort zich nu samen met Adam Curry op nieuwe media.

Na 2000 kan de Holland Media Groep echt gaan ‘knallen’. “Dan hoeven we ons met RTL 5 niet meer aan de door ‘Brussel’ opgelegde marktaandelen te houden. Het voetbal is al naar 5 gegaan en de zender krijgt een wat meer mannelijk profiel,” aldus Van der Graaf. (Telegraaf)