Search
Close this search box.

Nieuw in Delft, Radio en tv

Gemeente Delft heeft 115 miljoen? en wat kun je daar als gemeente allemaal mee doen vraagt men zich af. Het komt niet vaak voor dat je als gemeente zo’n leuke vraag aan de inwoners kunt stellen. Maar het kan nu, en daarom doen ze het. Delft heeft immers 115 miljoen gulden extra te besteden. Geld dat afkomstig is uit de verkoop van EZH. De verkoop van het Electriciteitsbedrijf Zuid-Holland levert Delft extra geld op. Het gemeentebestuur wil dit geld investeren in projecten die ten goede komen aan de stad. Projecten met kansen voor de toekomst van Delft. Twee projecten die erg interessant zijn verklaren waarom we dit melden.

1. Versterken lokale radio
De lokale radio kan met een financiële bijdrage nog veel Delftser worden, met meer programma’s over de stad. Het geld is nodig voor investering in ruimte, professionele bezetting en voor een internetsite. Ook wordt gedacht aan een tweede kanaal voor specifieke doelgroepen en anderstalige programma’s.
Uitvoering: start 2000
Budget: ƒ 1 miljoen

2. Delftse televisiezender
Met het budget kan een lokale televisiezender starten en in elk geval drie jaar uitzenden. Het gaat om een zender met dagelijks alleen Delfts nieuws. Het geld is bestemd voor de aanschaf van apparatuur en kosten van ruimte en personeel. Na drie jaar staat de zender op eigen benen.
Uitvoering: start 2000
Budget: ƒ 12 miljoen
(M)

Gerelateerde berichten