Zoek
Sluit dit zoekvak.

Platenbonactie Marco Borsato misleidend

Duizenden fans van het eerste uur van zanger Marco Borsato voelen zich bekocht door de populaire artiest. Het gaat om de muziekliefhebbers die een speciale Borsato-platenbon hebben aangeschaft voor 50 gulden, die recht geeft op de nieuwe cd en tevens op een ‘gratis’ kaartje voor een concert in de Amsterdamse Arena.

Naar nu blijkt krijgen de 50.000 kopers van de platenbon vrijwel nergens geld terug bij aankoop van de cd ‘Luid en Duidelijk’ en betalen ze dus eigenlijk 50 gulden voor de schijf, die op sommige plaatsen in het land voor slechts 24,95 gulden de deur uit gaat. De cd, die dit weekeinde uitkwam, is op 1 binnengekomen in de album top-100.

Een medewerkster van de Free Record Shop in Houten geeft toe dat het misleidend is om te stellen dat het concertkaartje gratis is. Het hoofdkantoor heeft alle filialen in het land de opdracht gegeven dat er nooit geld teruggegeven mag worden, ook niet als de cd veel goedkoper is dan 50 gulden. “Als de prijs van de cd daalt, stijgt de prijs van het concertkaartje, zodat altijd 50 gulden wordt afgerekend”, zo luidt de opdracht. Alleen klanten die volharden, gaan uiteindelijk toch met vijf gulden en een stuiver wisselgeld de deur uit, want bij de Free Record Shop kost de cd ƒ44,95.

Elektronicawinkel Correct in Rotterdam deelt de visie van Free Record Shop en de meeste andere platenboeren niet en verkocht de cd van Marco het afgelopen weekeinde voor de stuntprijs van nog geen 25 gulden, ook aan fans met een Borsato-platenbon. “Mensen met de platenbon krijgen van ons een platenbon terug van 25 gulden als wisselgeld. De bon geeft recht op 50 gulden aan cd’s, als de cd goedkoper is, behoor je dus een tegoedbon te krijgen”, aldus een woordvoerder.

Het verkrijgen van het ‘gratis’ toegangsbewijs voor het concert met de speciale voucher die aan de platenbon vastzit, blijkt ook nog eens geld te gaan kosten. Veel Borsato-fans stonden afgelopen zaterdag bij het postkantoor omdat op de bon stond dat ze daar hun vouchers konden inwisselen voor een concertkaart. Dit bleek echter niet het geval. De medewerkers van het postkantoor wisten niet dat dit op de bon werd vermeld.

De fans worden nu gedwongen een bestelformulier in te vullen, zodat de ticketservice zes gulden aan reserveringskosten in rekening kan brengen. Bovendien dwingt het formulier tot het kopen van extra kaartjes van 40 tot 60 gulden. Op het formulier staat: ‘U bent zeker van één toegangskaart. Maar u gaat natuurlijk niet alleen!’ Op de achterkant van het papier wordt vervolgd met ‘Ja, ik wil graag extra kaarten bestellen voor het concert.’ (Telegraaf)

Gerelateerde berichten