Zoek
Sluit dit zoekvak.

Canal+ bindt strijd aan met kabelgiganten

De betaalzender Canal+ gaat volgende maand de concurrentie aan met kabelgiganten zoals UPC die hun tarieven verhogen door een aantal populaire zenders achter de decoder te plaatsen.

Canal+ komt over drie weken met een themakanaal voor kabel- en schotelontvangers waar tegen betaling van circa een tientje per maand een aantal aansprekende zenders te ontvangen is. Schotel-liefhebbers hebben dan een aanzienlijk breder pakket dan mensen die afhankelijk zijn van kabel.
Het themakanaal bestaat onder andere uit zenders zoals National Geographic, Eurosport, CNBC, Euronews en waarschijnlijk een kinderzender. Met Discovery zijn de onderhandelingen nog niet afgerond. Ook de Hindoestaanse zender Zee TV wordt in het pakket opgenomen.

Volgens het Luxemburgse bedrijf Astra, dat de satellietontvangst van 33 miljoen Europeanen verzorgt, loopt de verkoop van schotels op dit moment als een trein. Verkoopcijfers van 5000 installaties per maand worden genoemd. Dit komt doordat veel mensen zich ergeren aan de monopoliepositie van kabelexploitanten en het feit dat nu ook (snel) internetten via de schotel mogelijk is.

De themazenders van Canal+ zijn overigens alleen te ontvangen als mensen over digitale decoders met het zogeheten Seca-signaal beschikken. De belangstelling voor deze nieuwe ontvangers is zo groot, dat een aantal importeurs ze niet tijdig kan leveren. (Telegraaf)

Gerelateerde berichten