Search
Close this search box.

Ook Nederlandse miljonairs kunnen bruid via tv vinden

Er komt een Nederlandse versie van het Amerikaanse tv-programma Who wants to marry a miljonaire?. Het gaat waarschijnlijk in september van start, aldus Marijke Schaaphok van Joop van den Ende Productions. Het is nog niet bekend aan welke zender het programma gegund wordt. ,,Er zijn verschillende gegadigden.” Who wants to marry a miljonaire? kwam in Amerika in opspraak doordat er, naar later bleek, een wel erg dubieuze meneer aan de vrouw was gebracht: hij had een strafblad wegens mishandeling in een eerdere relatie en was niet eens echt miljonair.

Schaaphok denkt de levensloop van de kandidaten goed genoeg te kunnen nagaan om dit soort ellende te voorkomen. ,,Het was eigenlijk gewoon knap stom van dat programma in Amerika. Die man had een strafblad, dat kun je met een simpel telefoontje uitzoeken. Wij zullen nu door deze zaak helemaal drie keer alerter zijn.”

Schaaphok denkt dat er in Nederland ook voldoende miljonairs voorradig zijn die op zoek zijn naar een bruid en die zoektocht ook via de tv willen volbrengen. ,,Een miljonair lijkt een aantrekkelijke partij, maar mensen kijken toch niet alleen naar geld.” Vrouwelijke miljonairs kunnen zich overigens ook aanmelden als zij verlegen zitten om een bruidegom. Kandidaten worden binnenkort geworven via kranten en internet. Voordat de miljonair zijn of haar keuze bepaalt, zijn er zes voorronden verlopen. Dan kiest hij of zij uit de drie resterende trouwlustigen, die al in trouwkledij zullen klaarstaan. Er wordt dan ook meteen gehuwd voor de ogen van het vaderland. (ANP / Wanadoo)

Gerelateerde berichten