Search
Close this search box.

Bankpartner van Telefonica vindt overname Endemol veel te duur

Endemol is de twistappel geworden van het Spaanse telecombedrijf Telefonica en zijn recente fusiepartner, de bank BBVA. De bankiers vinden namelijk dat telefoonbaas Juan Villalonga veel te veel geld (12 miljard) voor het Nederlandse televisiebedrijf neer wil tellen.
BBVA heeft geweigerd de aandelenuitgifte te fiatteren die voor de financiering van de Endemol-transactie noodzakelijk is. Telefonica is het absoluut oneens met de bankiers en meent dat Endemol het geld dubbel en dwars waard is. De Spaanse telecomgigant denkt met de Nederlandse producers nieuwe markten in Zuid-Amerika te kunnen veroveren.

De Spaanse bank en Telefonica hebben in het kader van de zogenaamde ‘nieuwe economie’ vorige maand bekendgemaakt dat ze middels een aandelenruil tot nauwe samenwerking willen komen. Villalonga zou vice-voorzitter van BBVA worden en een van de directeuren van de bank zou een belangrijke positie in het telecombedrijf verwerven. Door de wrijvingen zijn deze plannen voorlopig in de ijskast gezet. De bankpartner van Telefonica is overigens niet de enige instantie in Spanje die het bod van de telefoonmaatschappij op Endemol belachelijk hoog vindt. Ook beursanalisten hebben de aangekondigde transactie gerangschikt onder de noemer ‘hoogvliegerij’ van Juan Villalonga.

Gerelateerde berichten