Kort nieuws op maandag 10 april

De Haagse zangeres Anouk heeft twee Edisons gekregen. Ze werd door het publiek tot beste artiest van het jaar gekozen en kreeg daarbij de prijs in de categorie Beste Zangeres Nationaal. De Edison Music Awards werden donderdagavond uitgereikt tijdens een bijeenkomst in Studio 22 van John de Mol in Hilversum. Meer info vind u op www.edisonaward.nl

Na lange tijd is Dolf Jansen weer terug van vakantie, hij werd de afgelopen tijd vervangen door het duo Giel Beelen en Henk Westbroek. En wat zagen we vandaag, Giel Beelen heeft ook een eigen Fansite. Kijk hier voor meer….

Zo’n achthonderd fans van de band Doe Maar hebben de zaterdag nacht de rentree bijgewoond van populaire Nederpopgroep. Het ging om een proefoptreden voor genodigden in Enschede.

De toekomstige eigenaar van ‘Endemol’, het Spaanse concern Telefonica, zal haar mediadochter dan toch niet naar de beurs brengen. Dat werd op vrijdag 7 april bekendgemaakt. Volgens de topman Villalonga is het klimaat niet gunstig, omwille van een onderwaardering van mediabedrijven. Daarnaast komt er ook een herstructurering, en ook Endemol zou daarbij betrokken zijn.

Op donderdag 4 april moest passagier Jop ‘De Bus’ van het gelijknamige tv-programma opkrassen. Op vrijdag bevestigde een woordvoerder van SBS6 dat, en gaf als reden op dat Jop een strafblad heeft. In ’95 werd de man namelijk veroordeeld na een vechtpartij in een discotheek in Zaandam. ‘Tijdens de selectieprocedure is de kandidaten duidelijk gevraagd of ze ooit met justitie in aanraking zijn gekomen. Hij heeft het toen niet verteld omdat hij zich schaamt voor het voorval’, aldus de woordvoerder. Eerder vertrok ook al onruststoker Seki vrijwillig uit De Bus nadat er geruchten ontstonden over een duister verleden.

De alternatieve popzender KinkFm is 15 februari jl. van de Zoetermeerse kabel-verwijderd. De actiegroep RedKinkZoetermeer is een actie gestart om KinKFm terug te krijgen op de Zoetermeerse kabel. Meer informatie is te vinden op de homepage van RedKinkZoetermeer. Alle steunbetuigingen die in het gastenboek worden geplaats worden ook gestuurd naar de Zoetermeerse Programmaraad en kabelexploitant Casema. De homepage is hier te vinden.

Maandag 10 april om 19:00 kunt u met al uw vragen over (huis)dieren terecht in Chat Dierenspreekuur van AVRO Internet dierenarts Jacky van Noort. Meer info vind u op http://www.avro.nl/dierenvrienden

SamSam begint weer vanavond op Veronica. Dat wordt lachen….De comedy begint op 20.30 uur.

Aankomende week zal de laatste week Stenders op 3FM zijn. De afgelopen week heeft René Kint het programma overgenomen, Rob en Fred zijn momenteel namelijk met een twee weken-lange slaap bezig, om op 17 april fris aan de nieuwe 3FM Ochtendshow te beginnen.
De laatste week Stenders in de middag zal worden gevuld met een serie “Best of Stenders”, gepresenteerd door Giel Beelen. Hierin zal worden teruggeblikt op de periode 1997-2000, waarin Rob Stenders op 3FM zijn middagprogramma deed.

Het gaat absoluut niet goed met de Nederlandse film. Dat concludeert de Nederlandse Federatie voor de Cinematografie (NFC), die de bezoekerscijfers van de Nederlandse films van vorig jaar op een rijtje heeft gezet.
Weliswaar was er een uitschieter (‘Kruimeltje’ met 1,13 miljoen bezoekers), maar het algemene beeld is belabberd. De op een na populairste Nederlandse film (‘Do not disturb’ van Dick Maas) trok maar 66.000 mensen en daarna gaat het helemaal bergafwaarts. De slechtst bezochte vaderlandse film van 1999 was ‘Vaarwel Pavel’ van Rosemarie Blank: daar kwamen maar 184 bezoekers op af. Conclusie van het NFC: de Nederlandse film moet het van de uitschieters hebben.

Gebruikers van mobiele telefoons met daarop een blitse flitsantenne dreigen hun speeltje kwijt te raken. Het gebruik van de antenne is trouwens officieel verboden. Voor de RDR zijn het belangrijkste bezwaar de hinderlijke storingen die in de GSM-banden worden veroorzaakt. De RDR wil daarom dat de verkoop van de flitsantenne wordt gestaakt.

De Britse filmregissuer Sir Richard Attenborough wil het leven van de Oostenrijkse keizerin Sissi gaan verfilmen. Geldschieters uit Duitsland en Nederland zouden al hun steun hebben toegezegd

VNU heeft overeenstemming bereikt met ‘E-diensten bv’ over de overname van 100 procent van de aandelen van de Nederlandse onderneming Startpagina bv. Startpagina is eigenaar van de internetsite Startpagina.nl, “één van de belangrijkste portal sites in Nederland”, zo zegt VNU zelf. Startpagina wordt momenteel circa 1,3 miljoen keer per dag geraadpleegd en is zeer sterk groeiend, aldus

SBS 6 begint deze zomer met Expeditie Robinson, het omstreden tv-programma uit Zweden waarin zestien mensen op een onbewoond eiland worden gezet en tegen elkaar moeten strijden. Acht Nederlanders en acht Belgen gaan in juni zes weken lang op survival op een eiland in Maleisie.

Een acteur bij de soap Goudkust is op staande voet ontslagen, omdat hij de actrices, met wie hij liefdesscènes moet spelen in de serie, tegen hun wil te intiem kuste. De acteur Mike Ho Sam Sooi was al tweemaal officieel voor zijn hartstochtelijke kussen en te realistische spel berispt. Toch ging hij ermee door. Dit was reden voor de productieleiding hem op staande voet te ontslaan.

De VVCS daagt alle profclubs en de KNVB volgende week voor de rechter. De spelersvakbond wil dat voortaan 10 procent van alle televisie-opbrengsten naar de profspelers gaat. Het gaat om een claim van f.10 miljoen per seizoen.

Afgelopen zaterdag is Renée Postma toegevoegd aan de het presentatieteam van ‘Het Nieuws’ op SBS6. Zij zal afwisselend met Pernille La Lau het bulletin van half acht presenteren, samen met Roderick Veelo.
Renée Postma (31) volgde na het VWO de vertalersopleiding in Antwerpen en studeerde Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens haar studie werkte ze bij de lokale nieuwsdienst in Amsterdam, later als redacteur en nieuwslezer bij Radio 10 en het ANP. In 1996 was ze te horen als presentatrice bij Veronica Nieuwsradio. Daarna werkte Renee korte tijd mee aan de nieuwsprogramma’s van de Wereldomroep. Vervolgens stapte ze over naar de Holland Media Groep waar ze nieuwsbulletins schreef en presenteerde voor Veronica FM. Daarnaast werkte Renee op de textredactie van de HMG en als voice-over voor het ‘RTL Nieuws’.

Persberichten en tips, (evt anoniem) Laat het weten via een mailtje of via deze site Alles is welkom.

Namens de redactie van RadioWereld, graag tot morgen. (M)

Gerelateerde berichten