Kort nieuws op Dinsdag 23 mei 2000

De site van het Algemeen Dagblad zet alle nieuwsberichten niet meer op 1 lange pagina, maar geeft de berichten online nu eigen adressen en pagina’s. Scheelt veel data verkeer natuurlijk, en het wordt een stuk prettiger lezen.

Sinds zaterdag is het archief van het Algemeen Dagblad via internet gratis toegankelijk. Alle artikelen van de laatste drie maanden zijn beschikbaar. Op den duur zal de dienst alleen voor geregistreerde site-bezoekers toegankelijk zijn.

AVRO-voorzitter M. Sanders heeft bedrijfsrechercheurs van het Amsterdamse bureau Hoffmann ingehuurd om te achterhalen wie de afgelopen weken vertrouwelijke informatie naar het Algemeen Dagblad heeft doorgespeeld.

1 juni is het zover. Op http://3voor12.vpro.nl vind je dan de totaal vernieuwde 3voor12-site. Makkelijker en overzichtelijker in gebruik, compleet vernieuwde lay-out, alle vertrouwde onderdelen in een nieuw jasje en last but zeker not least het grootste live-archief van Europa!

Blof zanger Paskal Jakobsen heeft van Gerard Cox de Bob Scholte-ring ontvangen. Cox had deze ring al sinds 1988 in zijn bezit.

Kabelexploitant CAI-Westland in Naaldwijk installeert in de gemeente Maassluis een nieuw type tv-kabelnet, dat beter concurreert met de technologie ADSL voor breedband Internet via het telefoonnet. Ook maakte Cai Westland bekend dat reeds 20 procent van haar kabelabonnees ook een Internetabonnement heeft.

De draaiboeken van de media voor het overlijden van Prins Bernhard liggen klaar, de mallemolen van herdenken en treurnis veinzen kan wat de media betreft elk moment beginnen. Mocht Prins Bernhard overlijden dan gaat het EK gewoon door, al zullen de festiviteiten dan sober worden gehouden. Overigens sluit burgemeester Opstelten niet uit dat het geplande vuurwerk gewoon doorgaat ondanks de ramp in Enschede. De prins gaat langzaam maar gestaag vooruit.

Nog even en dag is het zo ver, 5 juni is de laatste dag van De Bus, gisteren heeft een van de bewoners van De Bus van het eerste uur eindelijk de bus verlaten, met dank aan Jack Spijkerman, die een oproep deed aan alle kijkers, Stem niet op Esmeralda, en Nederland heeft daar gevolg aan gegeven, Binnenkort zal Big Brother weer starten, verwacht wordt dat de kijkcijfers weer hoog zullen zijn, wat bij De Bus niet echt gebeurde. Het lijkt dan ook meer op een toneel spelletje. En dat is bij Big Brother wel anders. Gisteren was ook de eerste dag dag dat big Bronter Vips te zien was.

De NOS doet vandaag (12.05-12.50 uur) op TV2 rechtstreeks verslag van de kranslegging door het Japanse keizerlijk paar bij het Nationaal Monument op de Dam. De kranslegging vindt plaats in aanwezigheid van koningin Beatrix. Ook G. Huyser en R. Boekholt, beiden generaal buiten dienst en verbonden met de Indische gemeenschap, zijn bij de kranslegging aanwezig, evenals premier Kok en de Amsterdamse burgemeester Patijn. Rondom de kranslegging op de eerste dag van het staatsbezoek van het Japanse keizerlijk paar praat Maartje van Weegen met minister Brinkhorst over de gevoelige relatie tussen Nederland en Japan.

Er kijken gemiddeld 9,9 mln Spanjaarden naar Gran Hermano, de Spaanse variant van Big Brother. woensdag keken er zelfs 12 mln mensen naar het door Endemol bedachte programma.

KPN Telecom heeft een bod uitgebracht op de rechten van de eredivisie voor de komende vijf voetbalseizoenen. Het bod betreft de rechten voor tv-beelden en voor internet.
Op dit moment vertegenwoordigen de tv-rechten van de eredivisie een kleine vijftig miljoen gulden, KPN zou driemaal zoveel willen betalen. Als KPN de rechten binnenhaalt, zou men die kunnen doorverkopen aan geinteresseerde broadcasters als NOS en Canal+

Kabelbedrijf UPC heeft maandagmorgen bekendgemaakt dat het de overname van mediabedrijf SBS Broadcasting afblaast. Door de forse daling van zijn beurskoers wordt het moeilijk voor UPC het afgesproken bedrag van ongeveer f 6,4 miljard op tafel te leggen. Het bedrijf zou een deel betalen in aandelen en een deel in contanten. Afgelopen vrijdag noteerde een aandeel UPC 21,40 euro tegen 84,90 een paar maanden geleden op het hoogtepunt. SBS noteerde vrijdag 50 euro tegen 81 euro op het hoogtepunt.

De opbrengst van de door Radio Ideaal georganiseerde Marathonuitzending ‘Muziek voor Enschede’ en het benefietconcert overschrijdt naar verwachting de 12.000 gulden. De Achterhoekse streekomroep, te beluisteren via drie etherfrequenties en twee kabelfrequenties is trots op het grandioze resultaat. Binnen één week tijd was, met steun van het bedrijfsleven en de artiesten en bands, alles gerealiseerd door de omroep die draait op basis van de inzet van 45 enthousiaste vrijwilligers en een financieel onafhankelijke positie inneemt.

De Nederlandse politieserie ‘Baantjer’ verhuist naar een nieuwe locatie. Het gebouw dat dienst deed als het kantoor van waaruit De Cock en Vledder opereerden wordt gesloopt voor appartementen. De gemeente kon in eerste instantie geen nieuwe locatie aanbieden, waardoor John de Mol al op zoek was gegaan naar een locatie buiten Amsterdam. Op een laatste moment werd echter een gebouw in de Czaar Peterbuurt gevonden, niet ver van het eerste pand. Inmiddels zijn de opnames van het zesde seizoen in volle gang. ‘Baantjer’ wordt uitgezonden door RTL 4.

De Kink-site in het nieuw
Vanaf gisteravond 9 uur is de Kinksite compleet vernieuwt. Hoe kan het bestaan dat een radiostation dat als vernieuwender dan wie dan ook te boek staat, dat niet is in de nieuwe media? Maar het is net als het altijd als eerste nieuwe muziek ontdekken: ‘gewoon’ is ons weer eens te gewoon. Daarom hebben zij voor de nieuwe site de AVRO-bode als voorbeeld genomen. Zij houden namelijk van de lay-out van de AVRO-bode, echter niet van de columns in de AVRO-bode, dus die zullen ze dan ook niet overnemen. Vanaf vandaag wordt alles drie keer anders! Nieuwe lay-out, nieuwe info, nieuwe updates. Alles nieuw. Grote schoonmaak. Kijk zelf maar op www.kinkfm.com

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom. Tevens is de RadioWereld op zoek naar mensen die mee willen werken aan het verbeteren van RadioWereld. Interesse? Laat het ons meteen weten.

Tot morgen. (M)

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email