Zoek
Sluit dit zoekvak.

Antonette verlaat De Bus met fl 1 mln.

Antonette Sterrenburg heeft maandag het SBS6-programma De Bus gewonnen. De 24-jarige kapster uit Woudrichem ontvangt 1 miljoen gulden bruto voor haar verblijf van vier maanden in de bus. Gedurende die tijd werden zij en haar medepassagiers gevolgd door camera’s. Ze werd door de televisiekijkers verkozen boven Iwan en Tessa, nadat de andere passagiers al eerder uit de bus waren gestemd.

SBS had zich geen betere winnaar kunnen wensen. De kijkcijfers varen wel als er liefde in het spel is en Antonette heeft er bepaald geen geheim van gemaakt gevoelens te hebben voor Jop, de passagier die eerder de bus moest verlaten vanwege een strafblad. Haar vriendje boert zelf trouwens ook niet slecht. Hij heeft een nummer-1-hit met zijn plaatje ‘Jij bent de zon’. Van presentatrice Sylvana Simons kreeg hij een gouden plaat overhandigd.

Het SBS-programma is een opvolger van de Veronica-hit Big Brother. De spelregels tussen de twee verschilden wel, maar in beide formules werden de deelnemers dag en nacht door camera’s gevolgd en door de kijkers weggestemd. In De Bus hadden de kandidaten daarbij wel contact met de buitenwereld, terwijl ze in Big Brother alleen op elkaar waren aangewezen. (Telegraaf)