Kort nieuws op dinsdag 13 juni 2000

De popgroep Normaal wil in Enschede een gratis concert geven voor de slachtoffers van de vuurwerkramp zoals men ruim een week geleden aankondigde. De Achterhoekse band wil het concert houden in de grote tent waar ze momenteel het land mee doortrekken. Normaal voelt zich erg verwant met de Tukkers en Enschede. De groep heeft in Twente veel aanhangers. Normaal had graag meegedaan aan het benefietconcert op 14 juni op het terrein van de Universiteit Twente, maar dat programma was al volgeboekt.

Cornee Klijn blijft waarschijnlijk ook na September bij Radio3FM, zijn contract zal dan weer verlengd worden, momenteel zijn de heren Klijn en van der Lugt en de NPS in onderhandeling over verlening van het contract.

De Eerste kamer heeft deze week een wijziging van de Mediawet goedgekeurd die het verbod op programmasponsoring door geneesmiddelenproducenten opheft. De opheffing van het verbod geldt alleen voor de commerciële omroepen.

Een verbod op telefoneren in de auto met een los toestel is dichterbij gekomen nu de rechtbank in Utrecht een 29-jarige automobiliste heeft veroordeeld wegens dood door schuld

KPN Telecom strijdt met Deutsche Telekom om een meerderheidsbelang in de Slowaakse telefoonmaatschappij.

Het Canadese mediaconcern Thomson heeft de meeste van zijn Amerikaanse dagbladen verkocht aan twee uitgevers in de Verenigde Staten. Thomson ontvangt 1,6 miljard dollar voor 38 regionale titels.

De onlangs afgeketste overname van het conglomeraat tv-stations van SBS door kabelbedrijf UPC is niet definitief van de baan. Destijds moest UPC de overname afblazen omdat de eigen beurskoers was gekelderd. “Zodra de koers weer omhoog gaat, sluit ik een overname van SBS niet uit”, aldus UPC-topman M. Schneider vrijdag na afloop van de aandeelhoudersvergadering.

Uitgever VNU komt eind augustus met een nieuw maandblad op de markt, iLife, over ‘internet en het moderne leven’. Hoofdredacteur wordt Jossine Modderman, voormalig chef verslaggeving Margriet en chef nieuws bij Nieuwe Revu.

Vanaf deze week is de nieuwe gerestylde AVRObode te koop. De restyling kwam tot stand na een lezersenquete. De vernieuwing had tot doel de overzichtelijkheid en betrouwbaarheid te vergoten, alsmede een warme en menselijke uitstraling te bieden. De bode biedt wekelijks een overzicht van 71 televisie- en radiozenders.

In het Limburgse Landgraaf hebben 60.000 mensen onder zomerse omstandigheden het 21ste Pinkpopfestival bijgewoond. Het driedaagse muziekfestival is zonder problemen verlopen.

Maartje van Weegen stopt met haar werkzaamheden voor het NOS-Journaal. Zij was de laatste tijd werkzaam als ‘royalty-verslaggever’, die nieuws over het Koninklijk Huis behandelde. Maar bij de hoofdredactie van het Journaal was onduidelijkheid over de rol van Van Weegen, als verslaggever of als duider van het nieuws. Hierop werd besloten de werkzaamheden te staken. Van Weegen blijft wel bij de NOS. Voor verscheidene programma’s en rubrieken zal zij het nieuws over het Koninklijk Huis blijven verslaan.

RADIO 80 (Bergen-Egmond-Schoorl) vernieuwt haar studio’s en biedt aan:
D&R AIRCOM (Vraagprijs 3500,-)
Complete en betrouwbare radiomengtafel voor lokale omroepen.
16 kanaals (4x MIC, 10x Stereo LINE en 2x Tel.vork) VCA-faders
2x AUX
2x Cleanfeed tbv aansturen tel.vorken
MIC-ingangen voorzien van inserts, kuch-ingang en 3-voudige EQ.
LINE-ingangen voorzien van faderstarts en -stops, dubbele inputs en 3-voudige EQ.
Uitgebreide mastermodule met div. afluister- en commando-mogelijkheden.
Incl. luxe meterbrug met PPM-meters en 2 externe tel.vorken.
In uitzendsituatie te bewonderen na afspraak bij oscar.dekker@hetnet.nl

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom. Tevens is de RadioWereld op zoek naar mensen die mee willen werken aan het verbeteren van RadioWereld. Interesse? Laat het ons meteen weten.

Tot woensdag.

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email